СП у падобранству: Златни Јирушек и Лектионова

Д. Ра.
СП у падобранству: Златни Јирушек и Лектионова

Бањалука - Чех Либор и Рускиња Елена Лектионова први су такмичари који су освојили златне медаље на Свјетском падобранском првенству у дисциплини фигуративни скокови.

Јирушек је имао резултат 31,80, док је као други завршио Нијемац Марк Флугер (32,40), а до бронзе је дошао још један Чех Јиржи Гечнук (33,98). Рускиње су доминирале у конкуренцији дама. Поред Лектионове, која је одбранила титулу са 36,72 поена, до медаља су дошле Љубов Екшикејева (38,83) и Олга Лепезина (39,30).

Француска репрезентација и даље доминира у све три дисциплине канопи формације. Након пет скокова у дисциплини 4-њаџ сељуентиал имају два поена предности у односу на Сједињене Америчке Државе које имају 53 бода. Далеко на трећем мјесту је Русија са 40 бодова.

Што се тиче скокова у 4-њаџ ротатион Французи имају 88 бодова, поново два више, али овог пута од Русије, док су трећи Бјелоруси са 75. У дисциплини 2-њаџ сељуентиал друга постава Француске има осјетнију предност у односу на конкуренте. У шест серија скокова скупили су 118 бодова, пет више од Аустралије и шест више од Сједињених Америчких Држава.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана