Рукометаши Славијe на дебију стигла до три бода

Душан Репија
Рукометаши Славијe на дебију стигла до три бода

Источно Сарајево - Први наступ у Премијер лиги рукометаша Славије остаће упамћен по побједи "соколова", који су у неизвјесном мечу савладали добојску Слогу са 31:30.

Момци Бориса Тешановића су у мечу пуном преокрета уписали три бода иако је Слога током првог дијела меча водила са пет голова разлике. Ипак, домаћи су успјели да направе преокрет понајвише захваљујући десном крилу Ивану Бенићу и голману Милошу Мочевићу, који се разбранио у другом дијелу меча. Атмосфера каква се ријетко виђа у домаћим дворанама мало је спутала домаће играче, али су ипак у финишу успјели да преокрену меч.

- Вјерујте, велики број навијача остао је ван дворане. Моји играчи мало су се уплашили таквог амбијента, али смо се на полувремену прибрали. Нисам превише задовољан игром, јер смо у припремним мечевима изгледали много боље, али ћемо сигурно расти како лига буде одмицала - рекао је тренер Славије Борис Тешановић.

Тренер Слоге Данко Панић разочаран је партијом својих момака у других 30 минута.

- Не могу да схватим да смо направили само четири-пет фаулова у одбрани, а у нападу направили безброј грешака. Подбацили су они од којих сам најмање очекивао. Прво полувријеме било је одлично, али је друго катастрофално - рекао је Панић.

Према ријечима тренера Дервенте Зорана Докића, његова екипа је у Маглају одиграла један од најлошијих мечева откако је он на клупи и заслужено уписала пораз (25:33).

- Не знам разлоге такве игре, али их врло брзо морам пронаћи. Немамо велики играчки потенцијал, али сам очекивао много бољу партију послије одличних припрема, па се надам да се овакво издање више неће поновити - рекао је Докић.

У дербију кола Извиђач је лако изашао на крај са Босном Центротранс 26:17.

Резултати

У првом колу састају се, субота: Зрињски - Горажде 30:27, Маглај - Дервента 33:25, Какањ - Коњух 27:34, Славија - Слога 31:30, Извиђач - Босна Центротранс 26:17. Синоћ су играли: Вогошћа - Босна (С). Слободна је екипа Борац м:тела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана