Рукометаши Борца све држи у својим рукама

Душан Репија
Рукометаши Борца све држи у својим рукама

Бањалука - Рукометаши Борца м:тел очитали су лекцију актуелном шампиону и највећем фавориту за нову титулу Извиђачу, савладавши их у четвртом колу Лиге 4 са 37:27.

Бањалучани су се овим тријумфом потпуно вратили у игру и пред два посљедња кола имају можда и најбоље шансе да подигну трофеј, јер сами кроје своју судбину. Ситуација за Борац је чиста, побједе у сриједу против Коњуха и у посљедњем колу у Вогошћи значиле би освајање титуле. Екипа Ратка Ђурковића може до шампионског славља чак и са једном побједом, али у том случају мора да савлада Коњух са више од пет разлике, да Извиђач поклекне у Живиницама у посљедњем шестом колу, а да прије тога савлада Вогошћу. У случају оваквог расплета, три екипе имале би по девет бодова, али би Борац имао најбољи међусобни скор.

"Црвено-плави" су показали карактер послије два уводна пораза и практично се вратили из мртвих. Утакмицу против Извиђача преломили су почетком другог полувремена, а тада је баш све функционисало у редовима "црвено-плавих". Одбрана и голман Дамир Ефендић још једном су били на висини задатка, а 37 постигнутих голова доказ је убитачног напада. Баш као и против Вогошће, опорављени Данијел Вукићевић био је врло расположен, а из другог плана искочили су два Милоша, Лончар и Њежић. Директан црвени картон већ у 3. минуту меча добио је капитен Борца Ђорђе Ћелић, али ни то није омело његове саиграче да одиграју одличан меч.

- Показали смо да када смо здрави и комплетни можемо свакога да побиједимо. Цијело првенство је било тешко, сазрели смо кроз неизвјесне завршнице. Остварили смо другу побједу са двоцифреном разликом и не преостаје нам ништа него да пробамо да направимо исто и са Коњухом - рекао је помоћни тренер и играч Дејан Унчанин.

Ни послије осам одиграних утакмица у Лиги 4 гости нису кући однијели ниједан бод. Утакмица између Коњуха и Вогошће је прекинута у 54. минуту при резултату 28:20, пошто су гости незадовољни суђењем напустили паркет. Тај меч још није регистрован, али ће побједа готово сигурно бити додијељена домаћинима службеним резултатом 10:0. Према пропозицијама такмичења, Вогошћи ће бити одузет један бод, тако да ће послије регистрације мечева четвртог кола три екипе имати по шест бодова, а Вогошћа пет. Из сарајевског клуба јуче су се огласили саопштењем наводећи да је судијски пар Вејсил Беширевић - Емир Даутовић правио грешке на њихову штету. Коначну одлуку о овом мечу донијеће е Такмичарска комисија у идућих неколико дана.

Лига 4

1. Борац м:тел     4        2        0        2        122:106      6

2. Вогошћа ПХ   3        2        0        1        76:78 6

3. Извиђач 4        2        0        2        105:108      6

4. Коњух    3        1        0        2        76:87 3

*У табелу није урачунат прекинут меч у Живиницама

Преостали сусрети

5. коло (24. маја)

Борац м:тел - Коњух

Извиђач - Вогошћа ПХ

6. коло (27. маја)

Коњух - Извиђач

Вогошћа ПХ - Борац м:тел

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана