Рукометаши Борца фаворити за освајање трофеја

Душан Репија
Рукометаши Борца фаворити за освајање трофеја

Брчко - Локомотива, Борац м:тел, Дервента и Слога одлучиваће данас и сутра у Брчком о побједнику Купа Републике Српске у рукомету.

У првом полуфиналу снаге ће одмјерити прошлогодишњи освајач овог такмичења Дервента и Слога (16.30), док ће од 19 домаћи тим дочекати највећег фаворита Борац. Као једином прволигашу међу премијерлигашима, Локомотиви се дају најмање шансе, али Брчаци наде полажу у подршку са трибина и мотивацију да се играчи покажу против јачих. Поред тога, једном ногом су већ у Премијер лиги, јер имају велику предност на табели Прве лиге РС.

- Меч против Борца је прави тест за моју екипу, јер су Бањалучани најбоље пласирани тим из РС у првенству БиХ. Биће то прави изазов за нас и видјећемо гдје смо у односу на тимове из елитног ранга у којем ћемо, надам се, бити идуће сезоне - рекао је тренер Брчака Горан Шаренац.

Док је тренер Борца Бојан Унчанин помало опрезан, средњи бек Горан Даничић без калкулација најављује напад на трофеј.

- Прошле године смо стали у четвртфиналу, а ове имамо мотивацију и обавезу да идемо на највиши пласман, тако да обећавам повратак овог пехара у наше витрине - рекао је Даничић.

Тешко је рећи ко је фаворит у другом полуфиналном дуелу. Слога игра за нијансу боље у наставку Премијер лиге, што истиче и голман Дервенте Драган Старчевић.

- Све четири екипе имају мање-више подједнаке шансе, Борац за нијансу веће од осталих. И Слога је благи фаворит против нас, али то ништа не мора да значи јер се игра на неутралном терену, а ми имамо жељу да поновимо прошлогодишњи успјех. Сви смо здрави и спремни да дамо најбоље од себе - рекао је Старчевић.

Слога је у зимском прелазном року довела неколико искусних играча, што се одмах осјетило на резултатима. Тренерски тандем Дејан Василић - Данко Панић има "дужу клупу", што може да буде и пресудно када се играју два меча у два дана.

- Спремни смо за искушења и за почетак се надамо да ћемо играти у суботу у финалу. Дервента је озбиљан ривал и одлучиће нијансе - рекао је Василић.

Распоред

Петак, полуфинале

Дервента - Слога (16.30)

Локомотива - Борац м:тел (19)

Субота, финале (17 часова)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана