Rukometaši Borca favoriti za osvajanje trofeja

Dušan Repija
Rukometaši Borca favoriti za osvajanje trofeja

Brčko - Lokomotiva, Borac m:tel, Derventa i Sloga odlučivaće danas i sutra u Brčkom o pobjedniku Kupa Republike Srpske u rukometu.

U prvom polufinalu snage će odmjeriti prošlogodišnji osvajač ovog takmičenja Derventa i Sloga (16.30), dok će od 19 domaći tim dočekati najvećeg favorita Borac. Kao jedinom prvoligašu među premijerligašima, Lokomotivi se daju najmanje šanse, ali Brčaci nade polažu u podršku sa tribina i motivaciju da se igrači pokažu protiv jačih. Pored toga, jednom nogom su već u Premijer ligi, jer imaju veliku prednost na tabeli Prve lige RS.

- Meč protiv Borca je pravi test za moju ekipu, jer su Banjalučani najbolje plasirani tim iz RS u prvenstvu BiH. Biće to pravi izazov za nas i vidjećemo gdje smo u odnosu na timove iz elitnog ranga u kojem ćemo, nadam se, biti iduće sezone - rekao je trener Brčaka Goran Šarenac.

Dok je trener Borca Bojan Unčanin pomalo oprezan, srednji bek Goran Daničić bez kalkulacija najavljuje napad na trofej.

- Prošle godine smo stali u četvrtfinalu, a ove imamo motivaciju i obavezu da idemo na najviši plasman, tako da obećavam povratak ovog pehara u naše vitrine - rekao je Daničić.

Teško je reći ko je favorit u drugom polufinalnom duelu. Sloga igra za nijansu bolje u nastavku Premijer lige, što ističe i golman Dervente Dragan Starčević.

- Sve četiri ekipe imaju manje-više podjednake šanse, Borac za nijansu veće od ostalih. I Sloga je blagi favorit protiv nas, ali to ništa ne mora da znači jer se igra na neutralnom terenu, a mi imamo želju da ponovimo prošlogodišnji uspjeh. Svi smo zdravi i spremni da damo najbolje od sebe - rekao je Starčević.

Sloga je u zimskom prelaznom roku dovela nekoliko iskusnih igrača, što se odmah osjetilo na rezultatima. Trenerski tandem Dejan Vasilić - Danko Panić ima "dužu klupu", što može da bude i presudno kada se igraju dva meča u dva dana.

- Spremni smo za iskušenja i za početak se nadamo da ćemo igrati u subotu u finalu. Derventa je ozbiljan rival i odlučiće nijanse - rekao je Vasilić.

Raspored

Petak, polufinale

Derventa - Sloga (16.30)

Lokomotiva - Borac m:tel (19)

Subota, finale (17 časova)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana