Република Српска играла неријешено са Удинезеом

Дарко Пашагић
Република Српска играла неријешено са Удинезеом

Бањалука - Репрезентација Републике Српске до 23 године играла је са комбинованим тимом Удинезеа, члана италијанске Серије А, неријешено, 1:1.

У првом представљају ван граница Републике Српске чета Бранимира Тулића је пружила добру и допадљиву игру против омладинског тима са "Фриулија", за који је наступило и шест играча првог тима. Наши репрезентативци су запријетили у 10. минуту, када је Вучић извео слободан ударац са око 25 метара, али је замало био непрецизан. Домаћи су повели у 36. минуту из пенала, а сигуран са 11 метара био је Вутов. Претходно је штопер Српске Ђајић у свом шеснаестерцу оборио Пртајина.

У другом дијелу меча, уласком Растоке и Предраговића, игра селекције Републике Српске је добила на агресивности. Ипак, први су озбиљно запријетили домаћини у 50. минуту када је послије шута тамнопутог Етеба статива била савезник голману Лучићу. Четири минута касније Малбашић је добро извео корнер, лопта се шетала по петерцу Удинезеа, али нико од играча Српске није успио да је спроведе у мрежу. У 57. минуту Дујковић је врло добро шутирао из слободног ударца, али се резервиста Перисан истакао добром одбраном. Иницијатива изабраника селектора Бранимира Тулића уродила је плодом у 81. минуту. Предраговић је одузео лопту на средини терена и проиграо Вучића на лијевој страни, а овај је одлично центрирао. На другој стативи се нашао Николић, који је ногом спровео лопту у мрежу за коначних 1:1. У финишу сусрета наша репрезентација је покушала да дође до потпуног преокрета, али су шутеви Мишана и Растоке били непрецизни.

- Домаћини су били много бољи у првом дијелу сусрета и заслужено су дошли до предности. У наставку смо били много бољи и права је штета што једну од шанси нисмо успјели да крунишемо другим поготком. Морам да будем задовољан, јер нас овакав резултат мора натјерати да у наредном периоду радимо још озбиљније - нагласио је селектор Републике Српске Бранимир Тулић.

 

УДИНЕЗЕ  1 (1)

Р. СРПСКА         1 (0)

 

Стријелац: 1:0 Вутов из пенала у 36, 1:1 Николић у 81. минуту.

Стадион: "Комунале" у Удинама.

Гледалаца: 150.

Судија: Алесандро Лама (Италија).

УДИНЕЗЕ: Мерет (од 46. минута Перисан), Бера (од 56. минута  Борсета), Саита (од 56. минута Бониља), Млинар, Кодромаз (од 66. минута Бошковић), Рикарди (од 69. минута Понтисо), Алвеш (од 46. минута Хоџа, од 88. минута Јусиг), Вутов (од 88. минута Бецо), Пртајин (од 88. минута Перфето), Етебо, Телан. Тренер: Лука Матиузи.

РЕПУБЛИКА СРПСКА: Лучић (од 89. минута Говедарица), Сладојевић (од 86. минута Кондић), Радовић (од 46. минута Растока), Дујковић, Пекија (од 82. минута Кременовић), Ђајић, Малбашић (од 71. минута Ћосовић), Ђурић (од 66. минута Николић), Вучић (од 86. минута Јандрић), Васић (од 46. минута Предраговић), Мишан. Селектор: Бранимир Тулић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана