Огњен Јаћимовић сања титулу и мјерка понуде

Данијел Радујковић
Огњен Јаћимовић сања титулу и мјерка понуде

Бањалука - Квалитетан нападач који доноси бодове и побједе је суво злато за сваку екипу, а у случају Рудар Приједора то је Огњен Јаћимовић (24), који је протекле полусезоне постигао 11 голова и предводи не само стријелце међу "рударима" већ и у Првој лиги Републике Српске.

Домаће првенство је познато као тврдо и у њему се тешко постижу голови, па је поменути учинак Јаћимовића на само 16 утакмица тим већи. Он је постигао погодака готово као цијеле екипе Напретка и Козаре, које имају по 13, а нису далеко ни Сутјеска (14) и Слога (17). Због тога је тешко замислити Рудар са шампионским амбицијама без њега као вође напада. Његов тим држи прво мјесто са 37 бодова, што је два више од Звијезде 09 и четири од Дрине.

- Играли смо добро у првенству и сматрам да смо заслужено на првом мјесту. Треба споменути да смо у Купу БиХ дошли до четвртфинала, али амбиције су окренуте ка првенству. То нам је приоритет, а Рудар идуће године слави 90 година постојања и желимо да тај јубилеј прославимо пласманом у Премијер лигу. Мале су разлике и сигурно ће бити тешко, али надам се да ћемо успјети. Звијезда се појачава, али сигурна сам да ни Рудар неће сједити скрштених руку. Могу бити задовољан и својим партијама, дао сам доста голова и надам се да ћу наставити овако - казао је Јаћимовић.

Он је тако малтене на половини шампионата стигао голгетерски учинак из прошле сезоне када је на конту имао 14 погодака. Додуше тада је имао повреду кољена која га је одвојила од терена једно вријеме. Ушао је међу три кандидата за најбољег фудбалера РС у 2017. години, што је награда за његове партије. Све то није прошло незапажено у фудбалским круговима и неки тимови су показали интересовање за њега. Међутим, Јаћимовић не жели размишљати о одласку док до тога не дође. У глави му је само напад на титулу, али не крије да би се некада волио опробати у иностранству.

- Добрим играма сам скренуо пажњу на себе, па има неких понуда, али о том потом, чекаћемо да видимо како ће се све развијати. Тренутно имам уговор са Рударом до љета и ако останем помоћи ћу екипи да заврши на првом мјесту. То ми је сада једино у глави. Волио бих отићи у иностранство једног дана, тамо су пуно бољи услови за напредак и била би то велика ствар за мене - закључио је први голгетер Српске.

Најефикаснији напад

Највише захваљујући Огњену Јаћимовићу екипа Рудар Приједора је најефикаснија у Првој лиги РС са 34 постигнута гола. То јој је било довољно да оствари 11 побједа, четири ремија и само један пораз. Ни одбрана не заостаје пуно, пошто је са десет примљених голова друга у лиги, иза Дрине, која је осам пута вадила лопту из мреже.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана