Младен Жижовић, шеф стручног штаба Радника: Лига за првака није приоритет

Дарко Пашагић
Младен Жижовић, шеф стручног штаба Радника: Лига за првака није приоритет

Бијељина - Послије побједе над Витезом од 2:0 и ремија на гостовању код Крупе, 1:1 и редовима бијељинског премијерлигаша Радника много лакше се дише.

Коначно је прекинута серија од пет пораза, а излазак из кризе још прије два поменута меча најавио је сусрет осмине финала Купа Републике Српске у коме су Семберци послије бољег извођења пенала савладали бањалучки Борац са 6:4 (1:1).

- Лијепо је повезати три сусрета без пораза, а вјерујем да ће се серија наставити и у суботу, када нам гостује тузланска Слобода - истакао је тренер Радника Младен Жижовић.

Биће то дуел учитеља и ученика, Славка Петровића на клупи Слободе и Жижовића, на клупи Радника.

- У првом нашем окршају у посљедњем колу прошлог првенства изгубио сам на "Грбавици" са 1:2, а тада је тренер Жељезничара био Петровић. Надам се да ћу му се сада реванширати. Неће ту бити некаквих специјалних изненађења, јер се у овој нашој лиги сви мање-више добро познају. Као играч сам у њој провео 13-14 сезона и играо малтене против све и једног играча, тако да нема непознаница - рекао је Жижовић.

По његовим ријечима, суботњи дуел је један од најважнијих за Радник у овој сезони.

- У случају побједе добро бисмо бодовно побјегли клубовима који се боре за опстанак, али се и примакли онима који су ближе горњем дијелу табеле. Још једном понављам, Лига за првака нам ове године није приоритет. Циљ нам је да афирмишемо неколико младих играча, који ће у наредним сезонама бити окосница првог тима - наставио је Жижовић.

У сусрету против Тузлака Радник ће бити ослабљен.

- Сигурно неће играти одраније повријеђени Шевко Окић, Жељко Крсмановић и Звонимир Блаић. У дуелу са Крупом су се повриједили Демир Пецо и Дино Бешировић и велико је питање да ли ће и они бити у строју. Ипак, вјерујем да можемо до побједе у овом дуелу. Мада Тузлаке ни у каквом случају не смијемо потцијенити - додао је Жижовић.

Побједа

У другом колу текућег првенства Радник је гостовао на "Тушњу" и славио са 1:0 голом Велибора Ђурића у 89. минуту.

Иначе, ова два клуба су до сада одиграла 13 утакмица у којима су Бијељинци славили пет пута, Тузлаци шест, а два сусрета су одиграна неријешено уз гол-разлику 13:10 у корист Слободе. На Градском стадиону у Бијељини играли су шест пута. Радник је побиједио три пута, једном је било неријешено, а два пута је домаћин изгубио уз гол-разлику 6:3.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана