Мирко Мајић, лијево крило РК Борац: Пред нама је много лијепих ствари

Душан Репија
Мирко Мајић, лијево крило РК Борац: Пред нама је много лијепих ствари

Бањалука - Међу истакнутијим рукометашима Борца м:тел у прва три кола Премијер лиге био је овољетошње појачање лијево крило Мирко Мајић.

Систем игре који форсира Ратко Ђурковић са чврстом одбраном одговара репрезентативцу Црне Горе, јер је захваљујући брзини и позицији коју игра увијек први на противничкој половини у контри и полуконтри.

- Добро сам се снашао у Бањалуци. Прво, велика ми је част што сам добио прилику да заиграм за овако велики клуб и даћу све од себе да оправдам позив. За сада је све добро, иако ми је много криво због пораза од Зрињског. На тој утакмици једноставно нисмо имали среће, они су се боље снашли у завршници и славили. Ипак, брзо смо се вратили у ритам и против Челика показали колико вриједимо - рекао је Мајић.

Прије доласка у Борац, играо је за Будућност, Рудар, Сутјеску и Даниловград, а посљедњу сезону провео у македонској Струмици. Имао је добру сезону, а запажене партије пружио је баш против Борца.

- Можда су ме те утакмице и препоручиле челницима Борца. Нисам размишљао када сам добио позив и нисам се покајао. Атмосфера је сјајна, радимо напорно и надам се да ћемо испунити оно што се од нас очекује, а то је да вратимо титулу у Бањалуку - рекао је Мајић.

Велику улогу у његовом доласку имао је његов земљак Ђурковић, са којим до сада није имао прилику да сарађује.

- Чуо сам све најљепше о њему, а сада се и лично увјерио. Форсира јак темпо, одбрана је на првом мјесту, што би тек требало да даје резултате. Играмо брзо у нападу, модеран рукомет, што нам и одговара, јер смо млади и полетни. Не бих ништа да обећавам, али мислим да ћемо ове сезоне урадити много лијепих ствари - рекао је Мајић.

Прилика за прво славље у гостима је у суботу против Криваје.

- Уколико одиграмо као против Челика мислим да не би требало да имамо проблема, иако је лига доста изједначена и свако сваког може да савлада - закључио је Мајић.

Репрезентација

Посљедњих неколико година Мирко Мајић је стандардни репрезентативац Црне Горе са којом је изборио учешће на Европском првенству које је одржано почетком године у Пољској, али због повреде није био у саставу.

- Тешко ми је то пало. Повриједио сам кичму и морао да откажем наступ, али надам се да ће бити још прилика. Ситуација је сада много боља иако понекад осјетим бол. Ипак, није ништа озбиљно и вјерујем да ћу, баш као и мој клуб, имати добру сезону - рекао је Мајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана