Малетић размишља о операцији

Дарко Пашагић
Малетић размишља о операцији

Бањалука - Искусни фудбалер Борца Дарко Малетић ових дана бије битку која нема везе са зеленим тереном.

Повреда тетиве, коју је вукао добар дио другог дијела првенства, а коју је "потврдио" у посљедњем колу Премијер лиге БиХ против Витеза, разлог је да се што прије мора одлучити да ли ће бити оперисан или не.

- Постоје двије опције. Прва је да се подвргнем хируршком захвату и ако буде све у реду, за отприлике мјесец и по бих се вратио на терен. Друга је да одустанем од операције, али би онда фудбал, па и онај рекреативни, за мене био само прошлост. Још увијек размишљам, а коначну одлуку мораћу да донесем веома брзо. Ово је за мене веома необична ситуација, јер у цијелој каријери нисам имао озбиљније повреде - нагласио је Малетић.

Повреда можда не би била обновљена да Малетић у посљедњем колу прошле сезоне није практично на властиту одговорност заиграо у кључном дуелу за опстанак Борца. Био је асистент код оба гола Бањалучана, а онда у 58. минуту тетива више није издржала. Излазак капитена пореметио је "црвено-плаве", који до краја нису успјели да савладају гостујућег голмана и селидба у нижи ранг била је неминовна.

- Знао сам шта Борцу и Бањалуци значи дуел са Витезом. Стиснуо сам зубе, али нисам издржао до краја. Не желим да размишљам шта би било да нисам заиграо. Хтио сам помоћи вољеном клубу и зато сам играо - наставио је Малетић.

Без обзира на то хоће ли се вратити на терен или не, хоће ли бити у екипи Бораца или неће, свјестан је да "црвено-плаве" очекује изузетно тежак задатак у жељи да се врате међу премијерлигаше.

- Чињеница да су због смањења елите БиХ из лиге испала четири клуба, која ће се наредне сезоне такмичити у Првој лиги Републике Српске, говори да ће то бити изузетно неизвјесно такмичење. Славија, Рудар Приједор и зворничка Дрина, баш као и Борац, желе да се експресно врате у виши ранг, а поред њих, ту су увијек јака Козара, Текстилац, добојска Слога, Младост из Велике Обарске. Не смију се заборавити ни Сутјеска, Подриње, а нису за потцијенити ни Звијезда 09 и шамачки Борац. Сви ће жељети да скину наш скалп. Надам се да ћемо се, са мном или без мене, успјети вратити у Премијер лигу - додао је Малетић, који уговор са Борцем има до краја 2016. године.

Донаторско вече

Предсједник Борца Дејан Кустурић истакао је да је на рачун клуба уплаћено више од 200.000 марака послије донаторске вечере одржане на Градском стадиону.

- То није коначна цифра и очекујемо да се она наредних дана повећа. Стварни износ који ће бити уплаћен требало би да знамо средином сљедеће седмице, односно 1. јула - истакао је Кустурић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана