Крајишки дерби за четвртфинале Купа БиХ

Д. Радујковић, Н. Ђерић
Крајишки дерби за четвртфинале Купа БиХ

Бањалука - Са предношћу од 1:0 из првог меча, фудбалери Борца дочекују Рудар Приједор у реваншу осмине финала Купа БиХ, који ће се играти данас од 15 часова на Градском стадиону.

Ово ће бити трећа утакмица ова два ривала у кратком периоду и обје екипе имају по једну минималну побједу. Поред првог меча Купа БиХ, играли су у осмини финала Купа Републике Српске, гдје су "рудари" били бољи са 1:0. Бањалучани желе побједу пред својим навијачима и пролаз међу осам најбољих екипа у најмасовнијем такмичењу. Тренер Борца Винко Мариновић неће моћи да рачуна на најјачи састав због суспензија, али и због вируса.

- Имамо добар резултат из првог меча и у бољој смо позицији. Проблеме нам прави вирус који је посљедњих дана захватио неке наше играче. На прехладу су се жалили Иван Костић, Владан Грујић и Младен Жижовић. Такође, Угљеша Радиновић и Небојша Рунић имају црвене картоне и они не могу играти. Видјећемо након посљедњег тренинга какво је стање са свим играчима и ко ће све играти. Планирам да изведем јаку поставу јер желимо да прођемо даље - казао је Мариновић.

Екипа Рудара улогу фаворита препушта домаћинима. У овај меч улазе растерећени јер су протеклог викенда славили у дербију Прве лиге Републике Српске против Леотара у Требињу. "Рудари" немају већих кадровских проблема и једино се Немања Пекија пожалио на повреду, па је неизвјесно хоће ли играти у дуелу крајишких ривала.

- Сигурно је да су Бањалучани апсолутни фаворити. Било би тако и да нису у првом мечу у Омарској славили јер су у одличној форми. То потврђује и њихова одлична серија у Премијер лиги. Играћемо са комбинованим тимом, али боље прилике, посебно за младе играче, да се доказују нема од овог сусрета са екипом чије је име добро знано и на просторима бивше државе. То нас све обавезује да одиграмо што боље и достојно се супротставимо великом ривалу - рекао је тренер Рудара Дарко Несторовић.

Све утакмице

Поред крајишког дербија, данас се играју и остале реванш утакмице осмине финале Купа БиХ. Сви мечеви почињу у 15 часова, а састају се: Жељезничар - Широки Бријег (први меч 0:2), Младост (ВО) - Металеге (0:0), Звијезда - Младост (ДК) (1:0), Зрињски - Слога (Љ) (3:2), Травник - Сарајево (0:4), Челик - Олимпик (0:4), Витез - Вележ (0:2).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана