Капитен Лакташа Миљан Бајић остао вјеран бившем премијерлигашу

Бране Радуловић
Капитен Лакташа Миљан Бајић остао вјеран бившем премијерлигашу

Лакташи - За дугогодишњег првотимца друголигаша Лакташа Миљана Бајића љубитељи фудбала у овом мјесту кажу да је већ неколико сезона истински вођа екипе на терену.

Цијењен је као спортиста и човјек па младим снагама може служити за примјер. Рођен је 16. септембра 1982. године у Сарајеву, али је сплетом ратних околности прве фудбалске кораке направио као 11-годишњак у селекцији подмлатка Слоге из Илијаша, под надзором тренера Миломира Одовића, о коме и данас прича са посебним поштовањем.

- Фудбалски путеви одвели су ме касније у Вишеград, гдје сам носио дрес Дрине ХЕ у Првој лиги Српске, а одатле сам стигао у редове тадашњег премијерлигаша Лакташа. Иако са улогом "странца" брзо сам се уклопио и навикао на овдашњи темперамент. Процијенио сам да сам стигао у средину честитих и поштених људи, додуше са неким успоренијим начином живота, што је иначе карактеристично за равничарске предјеле - рекао је Бајић.

Извјесно вријеме провео је и у градишкој Козари, гдје је био члан прволигашке шампионске генерације, али, нажалост, премијерлигашки статус није дуго потрајао па се вратио у Лакташе.

- Нисам се преварио због такве одлуке. Иако ме сврставају међу ветеране, јер имам 34 године, могу задржати статус првотимца још неколико сезона, а онда планирам да кренем у тренерске воде - најавио је Бајић.

Овај спортиста запослен је у једној приватној фирми у Лакташима, али се, како наглашава, правилним планирањем времена, могу испунити и обавезе према клубу. У претходној сезони, иако игра у одбрамбеној формацији, постао је са 14 голова први стријелац екипе. Посебно памти меч за бодове против комшија из Трна (5:1), када се четири пута уписао у стријелце.

- Биће још погодака и радости за наше навијаче. Почетак ових припрема протиче уз извјесне проблеме, које вјерујем да ће предсједник клуба Милан Баштинац и његови сарадници успјешно ријешити. Лакташи ће остати стабилан друголигаш, што је, реално гледано, у складу са очекивањима навијача и потребама мјеста овакве величине - додао је марљиви капитен који нестрпљиво чека старт првенства.

Петковић

О Миљану Бајићу бираним ријечима говори и његов тренер Миодраг Петковић.

- На капитена би требало да се угледају чланови млађих клупских селекција. Многима од њих већ је постао узор, а старији навијачи јединствени су у закључку да је Бајић један од најбољих појединаца у послијератној историји овог колектива - нагласио је Петковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана