Капитен Бањалучана за сада остаје у Борцу

Дарко Пашагић
Капитен Бањалучана за сада остаје у Борцу

Бањалука - Капитен Борца Горан Галешић за сада остаје на Градском стадиону иако је у посљедњих десетак дана имао понуде са Кипра и Малте те из Словеније.

Играч који је поникао у црвено-плавом дресу љетос се вратио у Бањалуку послије десет сезона проведених у Словенији, Белгији, Бугарској, Молдавији и Русији те потписао једногодишњи уговор. Јесенас је пропустио само један меч Борца у Премијер лиги, а на 17 мечева постигао је три гола и уписао двије асистенције.

- Имао сам понуде кипарског Ермис Арадипоуа, Флоријане са Малте и словеначке Хит Горице, али нисмо успјели да пронађемо заједнички језик. Посљедња је била од Кипрана, које са клупе предводи брат тренера Црвене звезде Владана Милојевића, Горан, међутим, одбио сам их - рекао је Галешић.

Он је нагласио да је пресудио разговор са челницима Бањалучана.

- Жеља свих у клубу је да се избори пласман у Лигу за првака и рекли су да би било добро да останем и помогнем им у тим намјерама. Међутим, сигуран сам да ми неће правити проблеме ако добијем баш добру понуду. Прелазни рок је тек почео и можда стигне нешто што ће задовољити и мене и Борац. Видјећемо - наставио је Галешић, кога ових дана траже из редова још четири премијерлигаша чија имена није хтио да спомиње.

Овај 29-годишњак је рекао да остаје жал што Бањалучани у првом дијелу сезоне нису остварили више.

- Сигурно је да смо на свом конту требали имати четири, пет бодова више, али није нам се дало. Ипак, вјерујем да можемо изборити пласман у Лигу за првака у преостала четири кола. Све у клубу нас је охрабрио меч против Широког Бријега у којем смо успјели да славимо против једне од најбољих екипа у лиги. Штета што можда није било још које коло, па да овјеримо ту побједу - додао је Галешић.

Послије Борислава Ерића и Махира Карића редове Борца напушта и дугогодишњи капитен Борис Распудић, коме је истекао уговор, а није био у плановима управе за прољећне битке.

- Практично сам све договорио са Козаром из Градишке и наредних дана требало би да потпишем уговор. То ми савршено одговора, јер нећу бити далеко од куће. Прије неколико дана по други пут сам постао отац и не желим да се удаљавам од породице - рекао је Распудић.

Појачања

Редове Бањалучана ове зиме појачали су Стефан Дујаковић, Махир Карић, Армин Маховић и Данијел Мајкић. Челници клуба су у завршној фази преговора са Перицом Иветићем из Сарајева, а у потрази су за још једним нападачем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана