Институције иза трке „Београд Бањалука“

Душан Репија
Институције иза трке „Београд Бањалука“

Бањалука - Организатори бициклистичке трке „Београд - Бањалука“ добили су подршку институција како Републике Српске, тако и Србије.

На Међународном сајму спорта у Београду постигнут је договор да Министарство спорта Србије буде много јаче него до сада укључено у организацију трке, чије ће 12. издање од 27. до 29. априла идуће године први пут бити одржано у оквиру прве категорије, дакле, на њој ће учествовати неке од најбољих екипа свијета попут Астане, Скаја, Мовистара и других. Такав расплет заинтересовао је Вању Удовичића, који је дао знак да ће министарство, којем је он на челу, пружити несебичну подршку како би са трке отишла најљепша могућа слика у свијет.

Са представницима Министарства Србије разговарао је помоћник министра за породицу, омладину и спорт у Влади РС Драган Јаћимовић.

- Наше министарство подржава ову трку дуги низ година, али сада ћемо се потрудити да све подигнемо на још виши ниво. Трка је у нашем избору манифестација које су посебно важне, а радује и подршка Србије - рекао је Јаћимовић.

Све ће ићи много лакше након што су бициклистички савези РС и Србије у Београду потписали споразум о сарадњи, а велику улогу одиграће и Представништво Српске у Србији.

- Ово је један од догађаја који заслужује све похвале и драго ми је што су врхови република то препознали. Представништво је било и биће подршка организатору, а сада када је трка у првој категорији сви морамо да уложимо још више труда - рекао је директор Представништва РС у Србији Млађен Цицовић.

Осим министарстава, иза трке су стале и туристичке организације РС и Србије, туристичке организације градова домаћина и много шири друштвени субјекти него до сада, увидјевши шансу за промоцију и развој.

Етапе

Пошто је трка постала члан прве категорије, први пут ће бити етапна. Постоји могућност да умјесто двије, буду одржане три етапе, а организатор је у преговору са потенцијалним градовима домаћинима.

- Вјерујем да нећемо имати проблема да пронађемо још два града домаћина, јер су сви свјесни какав посао могу да направе - рекао је директор трке Владимир Куваља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана