Игокеа остала без америчког кошаркаша: Ли отишао стопама Рајта

Милан Зубовић
Игокеа остала без америчког кошаркаша: Ли отишао стопама Рајта

Лакташи - Стопама Дорела Рајта кренуо је још један кошаркаш Игокее.

Малколм Ли каријеру ће наставити у Њемачкој баш као што је то раније урадио његов земљак када је прешао у Брозе Баскетс из Бамберга. Нови клуб доскорашњег члана екипе из Александровца биће Тибинген из истоименог града, недалеко од Штутгарта, који се такмичи у Бундеслиги.

- Прије три дана добили смо понуду за Лија коју смо прихватили јер нам је њемачки клуб понудио обештећење којим смо јако задовољни. За кратко вријеме које је провео код нас Ли је добро играо и задовољни смо његовим партијама. Драго нам је што наш још један кошаркаша каријеру наставља у Њемачкој и што ће наш тим бити промовисан и на овај начин. То ћемо радити и у будућности јер желимо да клуб живи од продаје играча - изјавио је генерални менаџер Игокее Игор Додик.

Некадашњи члан неколико НБА тимова за Александровчане је дебитовао у осмом колу 13. новембра против Морнара и одиграо је девет утакмица током којих је на паркету просјечно проводио 23,2 минута и биљежио 11,9 поена, 3,7 скокова, 1,9 асистенција уз индекс корисности 11. Када је ријеч о евентуалним замјена Додик није искључио да неко дође.

- Видјећемо и ништа није искључено, али нећемо по сваку цијену да доводимо некога само да би попунили мјесто. Прије неколико дана стигао нам је Доминик Артис и добро смо попуњени на вањским позицијама - истакао је Додик.

Ли је трећи Американац који је отишао из Игокее. Поред поменутог Рајта који је у Лакташима боравио мање од мјесец на припреме је стигао Дезмонд Вашингтон са којим је раскинута сарадња и он је касније нашао нови ангажман у београдском Динамику. Поразом од Партизана Игокеа се доста одмакла од плеј-офа мада још има теоретске шансе да избори четврто мјесто.

- Остаје жал за побједом којом би дефинитивно потврдили опстанак и направили корак ка плеј-офу, али шта је ту је. Има још утакмица у којима ћемо се борити - казао је Додик.

Љубичић најбољи скакач

Кошаркаш Игокее Марко Љубичић најбољи је скакач 16. кола АБА лиге. На мечу против Партизана имао је 13 ухваћених лопти. Члан МЗТ-а Доминик Мавра изабран је за најкориснијег играча овог кола. Његов тим славио је против Цибоне са 92:77, а хрватски интернационалац забиљежио је 18 поена, шест скокова и десет асистенција, уз укупан индекс корисности од 34 поена. Најбољи стријелац је играч Црвене звезде Џејмс Фелдим са 27 поена, док су најбољи асистенти кола Мавра и члан Звезде Тејлор Рочести са по десет успјешних додавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана