Игокеа без енергије за преокрет

Милан Зубовић
Игокеа без енергије за преокрет

Лакташи - Тренер Игокее Драган Бајић опомињао је своје кошаркаше да морају одиграти врхунску одбрану уколико желе побједу против Меге, али они то нису испоштовали у најбољој мјери па су доживјели пораз на свом терену у 11. колу АБА лиге.

Екипа из Сремске Митровице славила је у Лакташима резултатом 89:82 и тако домаћину нанијела седми пораз у сезони. Домаћи су примили чак 54 поена у првих 20 минута, али су два минута прије краја успјели да приђу на минус три и ту су стали. Гости су одбранили предност и тријумфом завршили први дио сезоне.

- Тежак пораз за нас с обзиром на то да би нам побједа у овој утакмици много значила за наставак првенства и борбу за опстанак у лиги. Ушли смо мекано, без енергије и дозволили Меги да убаци 54 поена, што је недопустиво. Оно што смо договарали у већини случајева нисмо испоштовали. Покушао сам на полувремену да пробудим екипу и рекао сам да не можемо играти без контакта дозвољавајући Меги да даје много лаких поена. У другом полувремену смо одиграли агресивније, стигли противника, али нисмо имали снаге и енергије да преломимо утакмицу у своју корист - рекао је Бајић.

Бек екипе из Александровца Ђорђе Милошевић нагласио је да је прво полувријеме одредило даљи ток сусрета.

- Одиграли смо катастрофално прво полувреме након којег смо губили 20, што је недопустиво. Покушавали смо у другом да играмо боље и дигли смо ниво игре у одбрани. Покушавали смо, трудили се и пришли на минус три, али нам је понестало снаге. Мега је потпуно заслужено победила у овој утакмици - казао је Милошевић.

У дербију кола Цедевита је била боља од Партизана на гостовању са 92:82, Будућност је била боља од ФМП-а са 93:76, док је Задар побиједио Олимпију 97:77. Синоћ су играли МЗТ - Морнар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана