ФК Борaц: Игра боља од резултата

Дарко Пашагић
ФК Борaц: Игра боља од резултата

Бањалука - Фудбалери Борца поражени су у генералној провјери пред старт првенства од новог руског премијерлигаша Уфе са 0:2.

На теренима Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови виђена је добра фудбалска представа. Борац је у првих пола сата утакмице имао неколико прилика, преко Јоце Стокића, Федора Предраговића и Синише Дујаковића, али оне нису претворене у погодак. Уфа је повела у 37. минуту голом Ивана Пауревића послије грешке одбране Бањалучана. На коначних 2:0 повисио је Вагиз Галуиуљин у 71. минуту.

- Почели смо меч добро и створили неколико прилика, али смо онда пали и видјело се да је УФА веома јака екипа. Али, игра из првих пола сата обећава пред почетак Премијер лиге БиХ - изјавио је спортски директор Борца Слободан Старчевић.

Бивши фудбалер ОФК Београда и Слободе из Ужица Милош Жеравица, по свему судећи, биће ново појачање бањалучког Борца. Он би данас или сутра требало да потпише уговор на годину. Од одласка Александра Субића у Уфу или Младу Болеслав из Чешке, по свему судећи, неће бити ништа.

- Тај трансфер је далеко од реализације и Субић би, по садашњој ситуацији, требало да остане члан Борца. Начелан договор са Жеравицом је постигнут и очекујем да потпише уговор. Ријеч је о фудбалеру који може да игра на више позиција у везном реду и сигурно ће нам добро доћи. Још трагамо за једним шпиц играчем - додао је Старчевић.

У стартној постави Уфа нашао се дојучерашњи нападач Борца Харис Ханџић. Он се није успио уписати у листу стријелаца и замијењен је на полувремену, заједно са још неколицином фудбалера.

Састав

Бањалучани су сусрет са руским премијерлигашем почели у саставу: Авдукић, Дујаковић, Ђајић, Костић, Пилиповић, Грујић, Радиновић, Предраговић, Жижовић, Малбашић, Стокић. У наставку сусрета још су играли: Бечелић, Субић, Савић, Илић, Јовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана