Еврокупом почели прославу јубилеја

Милан Зубовић
Еврокупом почели прославу јубилеја

Бањалука - Такмичење у Еврокупу, одржано протеклог викенда на ријеци Врбас, прва је у низу манифестација које ће бити одржане ове године у склопу обиљежавања 70 година успјешног рада Кајак-кану клуба Врбас из Бањалуке.

Током године планиран је низ манифестација којима ће бити обиљежен велики јубилеј, а све ће кулминирати крајем године.

- Замислили смо да програм траје до 22. децембра, када је рођендан клуба, и планирали смо да тада одржимо свечану академију. Урадићемо документарни филм и издати монографију клуба. Имамо још осам мјесеци и вјерујем да ћемо стићи све да урадимо пошто желимо да захвалимо свима који су годинама били и још су уз наш клуб - казао је секретар ККК Врбас Никола Станковић.

Велику помоћ требало би да имају од градоначелника Бањалуке Игора Радојичића који се налази на челу организационог одбора за прославу јубилеја. И поред лошег времена задовољан је учињеним и истиче да је ово само почетак свих дешавања.

- Били смо домаћини друге трке Еврокупа и направили смо одличан посао. Годинама ради уигран тим па нема много посебних изненађења, мада нам је сада вријеме правило проблеме. Нисмо очекивали снијег у априлу и било је доста хладно, али смо се изборили - рекао је Станковић.

Такмичење је окупило око 70 такмичара из 20 европских земаља, док је наступило девет екипа из Словеније.

- Словенцима је ово такмичење било изборно за улазак у репрезентацију па су дошли у најјачем саставу. Зна се да су они велесила у кајаку и кануу на дивљим водама па је ово такмичење добило на квалитету, док при том не треба заборавити и остале учеснике - казао је Станковић.

Маратон

Планирано је да током новембра буде одржан први маратон на дивљим водама. Старт трке био би у Бочцу, а циљ код тврђаве Кастел у Бањалуци, док је стаза дугачка 32 километра, чиме би била закључена дешавања на ријеци у склопу обиљежавања јубилеја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана