Друга лига под рефлекторима

Б. Радуловић
Друга лига под рефлекторима

МИЛОСAВЦИ - Дерби 21. кола Жупа Милка - Слога (Т) остаће упамћен у аналима фудбала Републике Српске као прва друголигашка утакмица одиграна под свјетлошћу рефлектора.

У лијепом амбијенту и пред рекордним бројем гледалаца водила се жестока борба, у којој су гости из Трна мудријом игром заслужено стигли до тријумфа. Сјенку на динамичну и квалитетну представу бацили су неспортским понашањем играч и тренер гостију Aлександар Петреш и фудбалер Трњана Борислав Згоњанин, који су свјесно провоцирали домаће навијаче, али је инцидент избјегнут захваљујући радницима обезбјеђења.

- Штета је што су гости на крају својим недоличним понашањем иритирали коректну публику, која се окупила у великом броју и покварили, слободно могу да кажем, величанствен спортски спектакл. Идеја о рефлекторима се појавила прије пет или шест година, сазријевала је и ето дочекали смо дан када смо одиграли вечерњу утакмицу под свјетлошћу рефлектора, која задовољава ригорозне стандарде UEFA и FIFA. У наредном периоду размишљамо о помоћном терену који тренутно није адекватно пратећи главном игралишту, али и то ћемо ускоро ријешити. Желимо да направимо два потпуно идентична игралишта, а постоји могућност да на помоћном терену подлога буде вјештачка - казао је предсједник ФК Жупа Милке и "алфа и омега" клуба Драгиша Савић.

Повели су гости у 17. минуту поготком Краља, а изједначио је Јаковљевић из једанаестерца у 32, да би бивши играч Лакташа Секимић у 68. минуту довео домаћина у предност. Када се чинило да ће бодови остати у Милосавцима, поготком Згоњанина и аутоголом Грмуше Трњани су стигли до важних бодова који су их вратили на прво мјесто друголигашког запада.

ЖУПA МИЛКA 2:3 СЛОГA (Т)

СТРИЈЕЛЦИ: Јаковљевић у 32 (из пенала) и Секимић у 68. минуту за Жупу Милка, а Краљ у 17, Згоњанин у 74. и Грмуша (аутогол) у 79. минуту, стадион: Жупе Милка у Милосавцима, гледалаца: 1.200, судија: Љубиша Куваља (Србац) 6, жути картони: Матић, Ојданић, Вуковић, Секимић (Жупа Милка), Вукеља, Шмања, Петреш (Слога, Т).

ЖУПA МИЛКA: Црнчевић 6, Вуковић 6, Лакић 6, Грмуша 7, Вујиновић 6 (од 81. минута Плавшић -), Врањеш 7 (од 52. минута Секимић 7), Матић 6, Ојданић 6 (од 73. минута Спасенић -), Новковић 7, Врљановић 6, Јаковљевић 7.

СЛОГA (Т): Шмања 7, Станаревић 8, Вукеља 7, Вујичић 7, Ћулум 7, Павловић 6, Кукић 6, Баровић 7, Благојевић 7 (од 51. минута Петреш 6), Краљ 7 (од 46. минута Згоњанин 7), Кременовић 7 (од 60. минута Куртовић 7).

ИГРAЧ УТAКМИЦЕ: Ранко Станаревић (Слога) 8.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана