Ђоковић у Истборну враћа стару форму

Агенције
Ђоковић у Истборну враћа стару форму

Истборн - Сезона играња на травнатој подлози за Новака Ђоковића почиње сутра када ће истрчати на терен турнира у Истборну и то ће му бити први наступ на овом турниру.

Ђоковић ће се након готово три седмице паузе поново наћи на терену и то у поприлично необичном термину за њега, пошто од 2010. године није играо ни на једном турниру између Ролан Гароса и Вимблдона. Како српски тенисер ове сезоне не игра у жељеној форми потребно му је што више мечева како би се вратио на стари пут. Због тога је одлучио да наступи на турниру у Истборну који је из серије 250. Добар резултат овдје сигурно би му много значио пред Вимблдон који почиње 3. јула, мало послије завршетка Истборна. Он ће бити слободан на старту овог турнира, а онда га очекује меч против побједника меча између Јиржија Веселог и квалификанта. Касније би му ривал могао бити Дијего Шварцман којег је побиједио недавно на Ролан Гаросу, затим Доналд Јанг или Кајл Едмунд. Што се тиче полуфинала очекује се да би могао играти против Стива Џонсона или Сема Кверија. У другој половини жријеба су Гаел Монфис, Миша Зверев, Бернард Томић, Ришар Гаске и Џон Изнер, тако да би са њима могао играти само у финалу.

- Радујем се наступу на Истборну, надам се да ће ми играње на овом турниру помоћи да се што боље спремим за Вимблдон где се надам бољим резултатима него у досадашњем делу сезоне. Први тренинг овде ми је каснио због кише, али знате како кажу "Без кише нема добитка" - мало се нашалио Ђоковић уз којег ће бити брат Марко, док ће Андре Агаси да му се придружи на Вимблдону.

Он је први носилац у Истборну који има наградни фонд од 635.000 евра. На њему ће играти још један српски тенисер Душан Лајовић који ће на терен већ данас када се састаје са Жеремијем Шардијем.

Федереру девета круна

Роџер Федерер је стигао до девете титуле у Халеу савладавши Александра Зверева у финалу са 6:1, 6:3. Швајцарац је тако исправио кикс из Штутгарта када је изгубио од Томија Хаса, а уједно се реванширао Звереву за пораз у полуфиналу овог турнира прошле године. Њему је ово четврта титула у сезони и са правом може да се нада добром резултату на Вимблдону гдје јури рекордну осму титулу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана