Дарко Талић потписао професионални уговор са Игокеом: Желим да будем други плеј екипе

Милан Зубовић
Дарко Талић потписао професионални уговор са Игокеом: Желим да будем други плеј екипе

Бањалука - Са 17 година добио је прилику да тренира са првим тимом и остао у саставу, а чим је постао пунољетан, управа Игокее понудила му је вишегодишњи уговор, који је одмах потписао.

Ријеч је о младом плејмејкеру Дарку Талићу који се обавезао на четворогодишњу вјерност актуелном шампиону БиХ, који је у само четири дана озваничио сарадњу са своја два млада играча, а први је био Немања Николић.

- Играо сам Лигу младих БиХ и пред припреме сениорског тима 2015. године позвао ме тренер Жељко Лукајић да обавим припреме. Након јаких тренинга остао сам у тиму и пружио ми је прилику у неколико утакмица. Сада радим са тренером Драганом Бајићем и вјерујем да ће каријера ићи узлазном путањом - изјавио је Талић за "Глас Српске".

Ученик четвртог разреда средње Електротехничке школе "Никола Тесла" кошарком се почео бавити у родној Бањалуци.

- Као дјечак тренирао сам фудбал, да бих од 11. године почео да се бавим кошарком у Шампион Алф-ому, гдје сам прошао кроз пионирску и кадетску селекцију. Од почетка јуниорских дана сам у Игокеи, гдје већ проводим трећу годину. Услови за рад су одлични и немам ни најмању замјерку. Прошлу сезону провео сам са сениорима и скупио искуства тако да ми ништа није непознато и много је лакше и опуштеније - рекао је Талић.

Посвећен је раду у клубу и вјерује да ће се радом изборити за значајнију улогу у тиму.

 - Моји тренутни планови су у вези са Игокеом и желио бих да идуће сезоне будем други плеј екипе са озбиљнијом минутажом. Шта ће бити касније, не размишљам много о томе јер има још много тренинга да би се стигло на високи ниво - рекао је Талић.

Повреда првог плејмејкера Џејмса Робинсона утицала је да добије већу улогу на почетку сезоне.

- Због те повреде добио сам прилику да заиграм у квалификацијама за Лигу шампиона и осјетим како је играти у правој такмичарској утакмици. Много се разликује од јуниорских утакмица јер су играчи физички много јачи, али се не бојим изазова - казао је Талић.

Помоћ колега

Почетак сениорске каријере олакшавају му искусније колеге, као и капитен Вук Радивојевић.

- Радује ме чињеница да сви играчи желе да помогну и сваки од њих објашњава ситуације из свог угла. Вук је прави капитен. Увијек има времена да покаже и објасни неке ствари, а уједно ме и вози на тренинге, јер сам тек напунио 18 година па немам возачку дозволу. Осим њега ту је још и Роберт Рикић, који је стигао пред почетак сезоне, али смо се сјајно уклопили те одлично сарађујемо, а и он зна некад да ме повезе до Лакташа и назад - истакао је Талић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана