Дарко Косић, тренер Младог Крајишника: Нисмо могли више против Будућности

Милан Зубовић
Дарко Косић, тренер Младог Крајишника: Нисмо могли више против Будућности

Бањалука - Кошаркашице Младог Крајишника нису имале снаге да се супротставе екипи Будућности која је славила у финалном сусрету првог издања турнира "Малене куп 2017" одржаног у спортској дворани "Обилићево".

Шампионке Црне Горе и Регионалне лиге славиле су побједу резултатом 97:64, док је треће мјесто припало Црвеној звезди која је надиграла Жељезничар са 110:61. Најефикаснија код Бањалучанки у финалном мечу биле су сестре Драгана и Николина Зубац са 19 односно 15 поена док је Милена Рађеновић постигла 14. Тренер "малених" Дарко Косић и поред пораза био је задовољан партијом својих изабраница.

- Моја екипа тренутно је на средини припремног периода па тако да могу бити задовољан приказаном игром иако још у потпуности нисмо кренули са уигравањем акција. Против Жељезничара у полуфиналу одиграли смо добру партију и показали да само на добром путу док је Будућност била прејака за нас јер се ради о професионалној екипи којој у овом тренутку нисмо могли да парирамо - рекао је Косић.

Његове кошаркашице нису имале много времена за опоравак од утакмица на турниру па су се одмах вратиле у дворану и наставиле са тренинзима док их нове провјере очекују ове седмице.

- До сада смо одиграли пет утакмица у припремном периоду и нови изазови очекују нас у четвртак и петак на турниру у Сарајеву па затим још двије провјере против екипе из Славонског Брода те новоградске Слободе. Ти сусрети нам долазе у право вријеме и вјерујем да ћемо потпуно спремни ући у нову сезону Лиге БиХ. Амбиције су везане за пласман у Лигу за шампиона те вјерујем да нећемо имати већих проблема да то остваримо - казао је Косић.

Јубилеј

Турнир је организован поводом прославе 55. година успјешног рада и постојања Младог Крајишника који је један од најпрепознатљивијих женских клубова са простора бивше Југославије.

- Изузетно ми је драго што су велика имена попут Црвене звезде и Будућности прихватиле позив да учествују и тако овај турнир подигну на виши ниво јер се ради о веома добрим екипама признатим и ван граница њихових држава. Вјерујем да ће турнир и наредних година бити одржаван јер Бањалука то заслужује - рекао је Косић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана