Чакаревић и даље носи дрес Игокее

Милан Зубовић
Чакаревић и даље носи дрес Игокее

Лакташи - Марко Чакаревић и идуће сезоне биће члан Игокее, потврдио је тренер актуелног шампиона БиХ Жељко Лукајић.

Искусни стратег стигао је у клуб послије годишњег одмора и заказао прозивку за 10. август, када ће кренути припреме за нова искушења у Јадранској лиги. Осим Чакаревића уговоре са тимом из Александровца имају Ђорђе Милошевић, Милош Димић, Немања Крстић и Стефан Настић док се неколицина играча налази на пробним тренинзима и може се очекивати да са неким од њих буде потписан уговор.

- Чакаревић је продужио сарадњу и настављамо са комплетирањем тима. Крстић, којег познајем из Хемофарма, већ је стигао, док о Настићу на знам превише, већ само оно што сам видио из скаутинга са неких утакмица. Он се уклапа у нашу визију пројекта стварања младог тима на дуже стазе - изјавио је Лукајић.

Нагласио је да су сви играчи, који седам дана раде са помоћним тренерима, у истом положају и да ће одлуку о евентуалном ангажовању неког од њих донијети у сриједу.

- Има ту интересантних момака који би могли да остану са нама, али ћу у сриједу донијети одлуку о евентуалној сарадњи - казао је Лукајић.

Чланови Игокее, који се тренутно налазе на тренинзима, одиграће сутра контролну утакмицу против комбиноване екипе, коју чине играчи и САД.

- Ради се о шест или седам играча који су чланови једне менаџерске агенције и који желе да се покажу у Европи и по могућности изборе уговоре са неким клубовима - истакао је Лукајић.

Од прошлосезонског тима Игокеу су напустили Душан Катнић (Крка), Драшко Кнежевић, Александар Радукић (Младост) и Брејди Хеслип (Бијела). Александровчани ће гостовати Цедевити у првом колу АБА лиге почетком октобра.

Бунић и Џонс

Душко Бунић двије сезоне био је први избор на позицији центра, али је тешко очекивати да се са њим продужи сарадња као и са америчким плејмејкером Џонатоном Џонсом.

- Настић игра на истој позицији као и Бунић, а као његову замјену тражимо млађег играча, тако да за Бунића у овом тренутку и нема много наде да ће продужити уговор. Што се тиче Џонса, имам информације да је престао да игра кошарку и посветио се бизнису, за који се школовао на колеџу - рекао је Лукајић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана