Бубић Ђурђевић најављују нове побједе рукометаша Борца м:тел:Лијежемо и будимо се са рукометом

Душан Репија
Бубић Ђурђевић најављују нове побједе рукометаша Борца м:тел:Лијежемо и будимо се са рукометом

Бањалука - Иза рукометаша Борца је одличан старт сезоне у којем су уписали четири побједе, а у петак ће у "Борику" против Какња покушати да забиљеже и пети тријумф.

Млада екипа Бојана Унчанина успјешно је положила све тестове до сада, а и са трибина се може видјети да су односи међу играчима одлични што је предуслов за добру игру. Осим на терену, момци се друже и приватно, а неки од њих заједно и живе. Такав случај је са Владаном Ђурђевићем и Арсенијем Бубићем, са којима добро и зло дијели и голман Арман Беширевић.

- Задовољни смо послије доброг старта, јер смо за разлику од прошле кренули без пораза. Надам се да ћемо тако наставити и прекосутра против Какња и направити добру увертиру за најтежу утакмицу полусезоне против Извиђача у Љубушком. У том мечу много више можемо добити него изгубити. Показали смо да смо бољи од њих прошле сезоне, а мислим да су они по играчком квалитету за нијансу слабији него тада - почео је причу Ђурђевић.

Рукомет је централна тема не само док су у дворани, него и прије и послије тренинга.

- Стално причамо о рукомету. Изабрали смо тај пут, желимо да напредујемо и један другом скрећемо пажњу на оно што би требало да поправимо. Гледамо утакмице код куће, трудимо се да "скинемо" потезе великих звијезда, тако да се може рећи да устајемо и лијежемо са рукометом - нагласио је Ђурђевић.

Ангажовање Мирка Микића за спортског директора испоставило се као пун погодак.

- Он је донедавно био играч и разумије све наше потребе. То нам је много олакшало комуникацију, па смо ове сезоне једна велика породица. Виде се позитивни помаци на свим нивоима у односу на претходне године, људи из управе обезбиједили су нам све услове, па ми можемо да се посветимо тренинзима и утакмицама - рекао је Бубић.

Од завршнице прошлог првенства стални члан стручног штаба је Ненад Рађевић који брине о кондицији и спремности играча.

- Профа, како га зовемо, нас често мучи, али резултати су видљиви. Мислим да смо најспремнија екипа у лиги, што се види и на утакмицама, јер противнике често ломимо темпом у другом полувремену - рекао је Ђурђевић.

За разлику од момка из Добоја који игра на високом нивоу већ дуже вријеме и одлично се надопуњава са Милошем Њежићем на позицији десног крила, Бубић још чека праву шансу. Конкуренција на бековским позицијама је велика, па млади репрезентативац Србије мора да буде стрпљив.

- Нисам љут што не играм, трудим се да на сваком тренингу додатно напредујем и вјерујем да ћу искористити шансу када је добијем. Цимери, али и искуснији играчи попут Дејана Унчанина и Бојана Љубишића ми много помажу, конкуренција је врло здрава, нема повријеђених сујета, јер смо сви ту да дамо допринос на путу ка новој титули - нагласио је Бубић.

НБА лига

Арсеније Бубић је велики фан НБА лиге, али због обавеза не може баш сваку ноћ остати будан.

- Волим НБА лигу од малих ногу и трудим се да све пратим. Ако ништа ујутру погледам хајлајтсе, а наравно највише пратим екипе у којим играју српски играчи - рекао је Бубић.

Бубић бољи у "плејстејшну"

Мало слободног времена цимери искористе за шетњу, изласке, а понекад вријеме прекрате играјући "плејстејшн". На "менију" су најчешће фудбал и кошарка.

- Признајем да је ту бољи од мене. Више га то интересује, а понекад му и као старији попустим да се не наљути - рекао је Ђурђевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана