Брчаци настављају европске снове

Никола Лучић
Брчаци настављају европске снове

Амризвил - Историјски пласман одбојкаша Младости у осмину финала ЦЕВ купа могао би да буде надограђен уколико би Брчаци вечерас у првој утакмици против Амризвила (19 часова) остварили добар резултат и направили први корак ка наредној рунди.

Иако су Швајцарци фаворити за пролазак у четвртфинале, изабраници Бранка Мишића су против холандског Ориона показали да то не мора ништа да значи и да се не плаше никога. Играч од кога се очекује да донесе највише поена и буде предводник је Немања Божић, који је у претходне двије европске утакмице поентирао 52 пута.

- Када сам био у Луцерну, играо сам против њих. Мислим да су мало боља екипа од Ориона, али је нама пролазак у осмину финала дао крила и не желимо да се овдје зауставимо. Они су тим којем је много стало до одбојке и много улаже у овај спорт  - рекао је Божић.

Одбојкаш који у тиму актуелног шампиона БиХ игра на позицији примача, Радослав Јањић, рекао је да он и његови саиграчи у Швајцарској желе да понове издања из претходне рунде.    

- Сигурно је да они имају доста више искуства од нас када су наступи у Европи у питању. Годинама су у врху швајцарске лиге, али имамо своје шансе и, ако их искористимо, можемо да направимо ново чудо. Јаки су на свим позицијама и имају доста интернационалаца а, колико сам схватио од тренера Мишића и Кесеровића, њихов најбољи играч је техничар, што значи да ћемо морати да сервирамо јако добро ако желимо повољан резултат. Још нас држи еуфорија од историјског пласмана у осмину финала и веома сам задовољан како играмо, тако да се надам да ћемо и тамо приказати нашу игру и остварити позитиван резултат. Они су свакако фаворити, али били су и Холанђани, тако да, ако желе да прођу даље, мораће то да покажу на терену. Имамо самопоуздања, играћемо растерећено, без притиска и свакако се надамо проласку даље - рекао је Јањић.

Препознат успјех

Добре игре одбојкаша Младости у другом по јачини европском такмичењу нису прошле незапажено ни у међународним оквирима. Тако је “Свијет одбојке”, један од најпопуларнијих веб-сајтова који доноси вијести из свијета одбојке, направио причу о Брчацима, које су представили као једно од најпризнатијих изненађења ЦЕВ купа. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана