Бране Човичковић: Млади Крајишник неће у Лигу БиХ

Д. Р.
Бране Човичковић: Млади Крајишник неће у Лигу БиХ

Бањалука - Женски кошаркашки клуб Млади Крајишник пријавио се за учешће у Првој лиги Републике Српске и неће се такмичити у Лиги БиХ све док се не промијени систем такмичења.

- Управа ЖКК Слобода из Новог Града и ми остајемо при томе да играмо првенство Српске, док ћемо се у Лиги БиХ такмичити само ако се промијени систем такмичења, односно ако се врати легитимни систем који је постојао до ове сезоне - изјавио је генерални менаџер "малених" Бране Човичковић.

Као камен спотицања он види два клуба, Челик из Зенице и сарајевски Плеј оф.

- Из КС БиХ су члановима УО доставили захтјеве Челика и Плеј офа који играју Регионалну лигу, а не закључак са сједнице клубова који су прошле сезоне играли првенство БиХ у којем стоји да нема промјене система такмичења. Они су подвалили УО да се Регионална лига игра викендом, а не током седмице, како Челик и Плеј офа не би од почетка играли првенство БиХ. То аутоматски мијења систем такмичења у Лигу 8, након тога би услиједила Лига за првака и није познато да ли би у њој играли четири или шест клубова и тек након тога плеј-оф у којем би учествовали Челик и Плеј оф - казао је Човичковић.

Он је нагласио да "малене" немају ни марке дуга према КС БиХ.

- То што тврди генерални секретар Харун Махмутовић није истина, што могу да потврдим и поруком коју ми је послао. У њој је рекао да смо дужни 1.200 КМ за први дио котизације у Лиги БиХ и 3.000 КМ по основу арбитраже за три кошаркашице које су прешле у редове Плеј офа, а да нас претходно нису ни обавијестили нити позвали на арбитражу. Све се ради због пара. Прошле сезоне КС БиХ добио је 370.000 КМ по основу котизација и казни, од чега су клубови из РС уплатили 200.000. Ако заједнички финансирамо савез, зашто онда у канцеларији савеза ради седам дервиша, зашто нису запослени и Срби и Хрвати - рекао је Човичковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана