Борац стигао до бода у Врапчићима послије четири године

Дарко Пашагић
Борац стигао до бода у Врапчићима послије четири године

Бањалука - У дербију другог кола фудбалери Борца успјели су да освоје бод на врућем гостовању у Мостару, гдје су са Вележом одиграли, 1:1, а да је било мало више спортске среће, у Бањалуку су се могли вратити са цијелим плијеном.

Домаћи су до предности дошли у 51. минуту када је, послије додавања Самира Мерзића, Горан Матић не толико јаким, колико прецизним ударцем погодио мрежу Бранислава Ружића. Изабраници Владе Јагодића потом су заиграли на све или ништа и стигли до гола у 86. минуту. Шут резервисте Михајла Савановића неко из одбране Вележа је блокирао, лопта је дошла на ногу Тонију Јовићу, који је био прецизан. У 90. минуту Борац је могао до сва три бода, али је шут Елвира Кољића зауставила пречка.

Тако су Бањалучани прекинули серију од седам узастопних утакмица без датог гола против Вележа на стадиону "Врапчићи", али и освојили први бод против Мостараца на њиховом терену послије 12. марта 2011. године, када је било 0:0. И тада је на клупи Бањалучана сједио Владо Јагодић и те сезоне Борац је једини пут постао шампион БиХ.

Иначе, у укупно десет мостарских утакмица ова два ривала у Премијер лиги БиХ Бањалучани су, поред ова два ремија, играли неријешено још само у првом сусрету, који је одигран 3. новембра 2002. године. Уз овај погодак, голу на "Врапчићима" у скоро пуних 13 година, откако "црвено-плави" одмјеравају снаге са "рођенима" у бх. елити, радовали су се још само 25. новембра 2006. када су поражени са 3:4.

- Драго ми је да смо напокон постигли један гол у "Врапчићима" и апсолутно сам задовољан бодом. Сви се требамо сложити и честитати играчима једне и друге екипе на игри, жељи и залагању. Вележ и Борац одиграли би још боље да није било спарно вријеме. Послије побједе над Жељезничаром, мојој младој екипи бод из Мостара пуно значи. Ризиковали смо мало у другом полувремену, играли практично са пет нападача, али исплатило се, а мало је недостајало да дођемо до сва три бода - нагласио је шеф стручног штаба Борца Владо Јагодић и додао да је играње по оваквим временским условима директан атак на здравље фудбалера.

Кормилар Бањалучана је нагласио да су у прва два сусрета на старту првенства освојена четири бода.

- Имамо најмлађу екипу у лиги и зато морамо бити и те како задовољни оствареним у дуелима са Жељезничаром и Вележом. Момци су одиграли одлично оба сусрета, али то не смије да их уљуљка пред наредне окршаје, поготово пред меч трећег кола у којем дочекују новајлију у елити Младост из Добој Какња. Морамо бити опрезни против њих и ништа не смијемо препустити случају. Тога су играчи свјесни и надам се да ћемо наставити у истом ритму у којем смо започели шампионат - додао је Јагодић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана