Борац представио Бојана Буразора и Милоша Ђорђевића

Дарко Пашагић
Борац представио Бојана Буразора и Милоша Ђорђевића

Бањалука - Посљедњег дана прелазног рока фудбалер Борца требало би да постане доскорашњи играч Рада и репрезентативац Србије до 19 година Милош Чудић.

То је потврдио члан Управног одбора Бањалучана Вицо Зељковић.

- Очекујемо да Милош Чудић заврши сву папирологију са београдским Радом и менаџерском агенцијом и да у току дана потпише уговор са Борцем. Његовим доласком иза нас би био изузетно успјешан прелазни рок - нагласио је Зељковић.

Он је истакао да ће се у наредном периоду стварати сви потребни предуслови за добијање лиценце.

- Желимо да лиценцу добијемо на првостепеном поступку, а не као што је ранијих година био случај на другостепеној комисији. Има неких ствари које до тада морамо ријешити, али сигуран сам да ћемо тај папир, који нам наредне сезоне омогућује нормално играње у Премијер лиги БиХ, добити без проблема. Биће, свакако, потешкоћа, јер има још повјерилаца према којима нису измирена дуговања. Са њима ћемо тек разговарати, али од обавеза не бјежимо. Некима су већ исплаћени одређени износи (Петар Илић 30.000 марака, Владан Грујић 18.000, Јоцо Стокић 27.000) - додао је Вицо.

Представљена су и два посљедња појачања, задњи везни Бојан Буразор и крилни нападач Милош Ђорђевић.

- Веома ми је драго што сам стигао у Борац. Хвала шефу стручног штаба Вулету Тривуновићу, као и руководству клуба које је изразило жељу да будем дио овог колектива. Надам се да ћу бити од помоћи Борцу како бисмо остварили циљ, а то је пласман у Премијер лигу БиХ - рекао је Буразор, који је потписао уговор на двије године.

Задовољство постигнутим договором са "црвено-плавима" није крио ни брзоноги Ђорђевић.

- Хвала људима који су препознали мој рад и довели ме у Бањалуку. Улазак у Премијер лигу неће доћи у питање. Тамо не желимо да будемо пролазници већ озбиљан конкурент осталим тимовима - нагласио је Ђорђевић, који ће Борчев дрес носити наредне три сезоне.

Зељковић је истакао да је у Борцу све транспарентно, па је открио детаље ова два уговора.

- За Буразора смо Рудар Приједору платили 7.000 марака плус 15 одсто од сљедећег трансфера, док је Славија за долазак Ђорђевића добила 10.000 марака - додао је Зељковић.

Спортски директор Борца Оливер Јандрић је нагласио да је испуњено оно што је обећано.

- Говорили смо да нам је циљ да на Градски стадион вратимо играче који су поникли у Борцу и да на тај начин смањимо трошкове. То смо током овог прелазног рока и урадили. Праксу ослањања на домаћи кадар и играче из окружења наставићемо и у наредном периоду. У наставку сезоне желимо да афирмишемо неког од млађих играча из наше школе који су већ прикључени првом тиму и сигурно ћемо у томе успјети - истакао је Јандрић.

Осим Буразора и Ђорђевића, чланови Борца ове зиме постали су Бојан Пузигаћа, Александар Радуловић, Петар Кунић, Бранко Ојданић, Синиша Дујаковић и Илија Даниловић. 

Ограда

Члан Управног одбора Борца Вицо Зељковић најавио је да ће у наредним данима почети постављање ограде око помоћног терена.

- Очекујем да овај посао буде завршен за десет до 15 дана, а онда крећемо са постављањем монтажне трибине за 200 гледалаца. Упоредо ћемо постављати клупе за резервне играче и службена лица, тако да ће се на помоћном терену моћи ускоро играти званичне утакмице наших млађих селекција - нагласио је Зељковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана