Боксерски клуб Славија добила нову дворану

Дарко Пашагић
Боксерски клуб Славија добила нову дворану

БAЊA ЛУКA - Чланови једног од најтрофејнијих спортских колектива у Бањој Луци - Боксерског клуба Славије, сутра ће коначно уселити у нове просторије, које се налазе иза Гимназије.

 

 

- Као што је познато почетком године смо умјесто старе дворане која је морала бити срушена, добили бараку на коришћење. Од тада смо се заједничким снагама, али и уз помоћ великог броја пријатеља, потрудили да је максимално реновирамо и у томе смо успјели. Сутра ћемо се коначно уселити у њу, а велика нам је част што би наше нове просторије требало да отвори предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик - истакао је предсједник Боксерског клуба Славија Блажо Буљић на јучерашњој конференцији за новинаре.

Први човјек бањолучких боксера обећао је да ће нове просторије бити додатни стимуланс за још боље резултате.

- У неколико претходних година смо били неприкосновени у БиХ, четири пута узастопно смо били прваци, али сада желимо још више. Желимо и да на међународној сцени освјетламо образ нашег клуба, Бање Луке и Републике Српске. Већ до краја године очекује нас неколико важних испита од којих су сигурно највећи сениорско првенство Европе у Енглеској и јуниорски шампионат Свијета у Мексику. Покушаћемо да на овим смотрама постигнемо што боље резултате - нагласио је Буљић.

Овај клуб ће од 9. до 12. октобра бити домаћин Осмог међународног боксерског турнира "Радован Бисић", који је увршћен у календар Европске аматерске асоцијације.

- Као и претходних година биће то за нас велики изазов у организационом, али и спортском смислу. Како сада ствари стоје, ово ће бити најјача смотра до сада јер су учешће већ потврдили: Србија, Хрватска, Словенија, Македонија, Црна Гора, Мађарска, Пољска, Чешка, Словачка и Италија. Посебно нас је обрадовао допис из Руске боксерске федерације, која у склопу припрема за Европско првенство у Бању Луку жели да дође са комплетном репрезентацијом. Наредних дана очекујемо још неколико потврдних одговора и вјерујемо да ће у наш град стићи боксери из петнаестак земаља. Већ је формиран и Организациони одбор на чијем челу ће бити министар за породицу, омладину и спорт у Влади Републике Српске Проко Драгосављевић - истакао је почасни предсједник Боксерског клуба Славија Драган Батар. 

Умјесто "Борика" "Обилићево" 

Сви мечеви на Осмом међународном боксерском турниру "Радован Бисић"  биће одржани у Спортској дворани "Обилићево".

- Разлог је што је "Борик" заузет због припрема за Свјетско куглашко првенство, па смо морали да промијенимо дворану. Међутим, вјерујем да то неће бити проблем за љубитеље бокса и да ће "Обилићево" бити пуно за вријеме трајања ове смотре - нагласио је Батар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана