Звезда иде ка Топ16

Б92
Звезда иде ка Топ16

Кошаркаши Црвене звезде направили су велики корак ка пласману у Топ16 фазу Евролиге побједом над Нептунасом 79:62 у 7. колу Д групе.

 

Екипа Дејана Радоњића је стигла до четврте побједе у елтином такмичењу, а успјела је да надокнади и разлику из пораза у Литванији.

Звезда је одлично отворила дуел пред око 13.000 гледалаца у Комбанк арени, имала је средином друге деонице 15 поена предности, али су гости до полувремена поптуно преокренули невјероватном серијом 19-0.

Због убиства навијача црвено-бијелих Марка Ивковића није било организованог навијања, Звезда због тога није имала очекивану подршку са трибина, али је успјела да се у трећој четвртини избори са свим проблемима и управо у том периоду је и преломила меч (27:10).

У посљедњој деоници није било дилеме, па је Звезда сада на корак од проласка у наредну фазу. Могуће је да ће тиму Дејана Радоњића и ове четири побједе бити довољне за пролаз, али још један тријумф у наредна три дуела би свакако и математички осигурао тај подвиг.

У преостала три кола Звезда има гостовања Олимпијакосу и Валенсији, а у Арени чека Лаборал Кучу.

Још један бриљантан меч одиграо је Бобан Марјановић са 24 поена, 12 скокова и индексом 36. Јака Блажич био је можда и најзаслужнији за тријумф са 19 поена (6-10) и 8 скокова, 12 поена, 3 скока, 2 асистенције и 2 крађе имао је капитен Митровић, а одлично је одиграо и пробуђени Дженкинс са 10 поена и 3 асистенције. На другој страни, само је Гаилиус са 18 поена био двоцифрен у гостујућем саставу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана