Три и по мјесеца затвора за гађање руског голмана бакљом

Срна
Три и по мјесеца затвора за гађање руског голмана бакљом

Подгорица - Подгоричанин Лука Лазаревић осуђен је на три и по мјесеца затвора, јер је на фудбалској утакмици Црне Горе и Русије бакљом у главу погодио голмана руске репрезентације Игора Акинфејева.

Према првостепеној пресуди, Лазаревић је осуђен на три мјесеца затвора за почињено кривично дјело насилничко понашање на спортској приредби, док је 30 дана затвора добио због наношења лаке тјелесне повреде, односно изречена му је јединствена казна од три мјесеца и 15 дана затвора.

С обзиром да је за прво кривично дјело за које му се судило предвиђена и новчана казна, Лазаревић ће морати да плати и 750 евра.

Уколико не плати, казна ће бити замијењена затворском, која може трајати најдуже шест мјесеци.

Судија Нада Рабреновић је, на изрицању пресуде, навела да суд није прихватио наводе одбране да је Лазаревић морао да баци бакљу на терен да не би повриједила присутне.

“На снимку се види да су и други држали упаљене бакље и да су им изгорјеле у рукама, након чега су их бацили у непосредној близини”, навела је Рабреновићева.

Она је додала да је Лазаревићу ублажила затворску казну испод законског минимума, будући да није раније осуђиван, да је млад, да се сам јавио полицији, те да је све признао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана