Тренери из Српске уче од најбољих

Иван Драгичевић
Тренери из Српске уче од најбољих

Београд - Најбоља кошаркашка тренерска клиника у Европи, она београдска, одлична је прилика за стручњаке из Републике Српске да се додатно едукују, јер ће и ове године имати одличне предаваче.

Клиника је заказана за 24. и 25. јун у Спортском центру "Шумице", а предавачи су тренер Уникахе Ђоан Плазан, селектор БиХ Душко Вујошевић, амерички стручњак са Универзитета Кливленд Денис Фелтон и кондициони тренер Партизана Филип Михајловић. Тренери из Републике Српске имају исти третман као стручњаци из Србије и једини услов за присуство предавањима је плаћање годишње чланарине Кошаркашког савеза Србије у износу од 50 марака (3.000 динара).

- Ово је 16. клиника по реду, најбоља и најмасовнија у Европи. Јединствена је по великом броју страних тренера па и сада очекујемо 70-80 стратега из разних земаља, а имамо госте из Африке и Азије. Сви тренери одржаће по два предавања о темама које су сами изабрали. И ове године успели смо да доведемо велико домаће, европско и америчко име како бисмо направили баланс са кошаркашким знањем са свих страна света. Наша клиника носи највише бодова за тренере и као таква је изузетно популарна код странаца. Зато позивам што више људи из Републике Српске да дођу и надограде своје знање - рекао је генерални секретар Удружења кошаркашких тренера Србије Страхиња Васиљевић.

И претходних година београдска клиника имала је велика тренерска имена. Довољно је рећи да су своје знање несебично преносили Грег Попович, Дон Нелсон, Рик Барнс и сви најбољи европски тренери, а велике заслуге за то што су сви они посјетили Београд иду највећим српским тренерским умовима Жељку Обрадовићу и Душану Ивковићу. За оне који слабије прате колеџ кошарку име Дениса Фелтона није познато, али је то стручњак који има 20 година искуства у НЦАА, а четири сезоне радио је као директор за развој играча у Сан Антонију. Филип Михајловић је атлетски и кондициони тренер и покушаће да пренесе своје знање о припреми и опоравку екипа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана