Шампионска игра Звезде на старту сезоне

Б92
Шампионска игра Звезде на старту сезоне

Београд - Кошаркаши Црвене звезде почели су одбрану титуле у АБА лиги убjедљивом побjедом против скопског МЗТ пред око 4.000 гледалаца у Београду резултатом 91:69.

Двоструки узастопни шампион региона већ на дебију у новој сезони је показао да ће бити један од најозбиљнијих кандидата за највиши пласман, иако још увијек није комплетирао састав.

Амбициозни гости из Македоније добро су почели, али је Звезда предвођена Гудурићем, Митровићем и Кузмићем већ крајем прве дионице почела да прави предност, а меч је дефинитивно преломљен до полувремена (49:30).

Почетком посљедње четвртине било је и највећих +27, па се питање побједника практично није доводило на овој утакмици.

У саставу Звезде дебитовали су Огњен Кузмић и његов имењак Добрић, заиграли су и повратници Милко Бјелица и Чарлс Џенкинс, а Радоњић је прилику пружио свим играчима (без поена само Добрић).

Марко Гудурић је са 16 поена (5-7), 3 асистенције и 3 крађе био најефикаснији код домаћина, а статистички најбољи био је Лука Митровић са 13 поена (5-5) и 7 скокова. Јовић је додао 11 поена (5-6) и 6 асистенција, Бјелица је убацио 13 поена, а Кузмић 10 уз 4 скока. На другој страни, Тејмс је убацио 17, Лучић 13, а Меси 12 поена.

Већ у понедјељак Звезда у дербију другог кола дочекује Цедевиту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана