Прва побједа Партизана у Еврокупу

Срна

Екипа Партизана савладала је Билбао са 96:92, у трећем колу групе Ц Еврокупа.

Тим Мирослава Николића остварио је прву побједу у другом по рангу европском такмичењу.

Црно-бијеле су до тријумфа предводили Најџел Вилијамс-Госа са 27 поена, осам скокова и три асистенције, као и Новица Величковић који је имао учинак од 19 поена и осам скокова.

Утакмица је очекивано отворена веома брзо и у таквом ритму се наставило током цијелог меча.

Екипе су се смјењивале у предности, а за Партизан посебно добро је играо Најџел Вилијамс-Гос који је вукао београдски клуб.

Кошевима Милера и Госа, црно-бијели су отишли на +3, 35:32, и чинило се да би могли да направе и већу разлику.

Ипак, казна за лоше нападе услиједила је на другој страни, пошто су домаћи играчи направили серију 12:0.

Партизан је успио да се опорави до полувремена и кошевима Госа долазе до -7, након што је било и +10 за Билбао. Послије двије четвртине резултат је гласио 49:42.

Наставак меч донио нам је чвршћу игру Партизана, што се одмах видјело на семафору. Изабраници Мирослава Николића трећу дионицу су добили са 24:19, чиме су скроз ухватили прикључак.

У трећој дионици издвојио се Новица Величковић који је погађа из свих позиција. Стандардно добар био је Гос, док је одличан допринос дао и Александар Аранитовић.

Током четврте четвртине играло се кош за кош, а одлучујуће кошеве постигли су Михајло Андрић на 1:11 до краја и Марко Чакаревић на 19 секунди до краја меча.

Предност црно-бијелих тада је износила +5 и само је чудо могло да спаси домаће играче. Оно се није десило, па је Партизан остварио веома важан тријумф за самопоуздање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана