Никола Калинић, кошаркаш Црвене звезде, за Глас Српске: Време за победу у топ 16

Данијел Радујковић
Никола Калинић, кошаркаш Црвене звезде, за Глас Српске: Време за победу у топ 16

Бањалука - Топ 16 Евролиге започели смо са четири пораза. Међутим, не желимо да будемо само посматрачи и топовска храна било коме. Утакмица против Албе је сјајна прилика да остваримо први тријумф и кренемо у победнички низ у другој фази.

Казао је ово за "Глас Српске" крилни кошаркаш Црвене звезде Никола Калинић уочи вечерашњег дуела против њемачке екипе у петом колу топ 16 Евролиге који се игра од 20.45 часова.

- Алба је у прва четири кола показала да је изванредна екипа. Изненадили су Барселону и победили Галатасарај. Одлично су спремљени и феноменално их води наш тренер Саша Обрадовић. Међутим, зашто да не победимо? Иако су неки спомињали кризу у игри и пад форме код неких играча, мислим да смо се сада вратили и ушли у победнички колосек. Сматрам да можемо победити Албу и то нам је циљ - истакао је Калинић.

За разлику од већине дуела у елитном европском такмичењу, "црвено-бијели" ће Албу дочекати у дворани "Пионир", умјесто у "Комбанк арени". Калинић сматра да то може бити предност за њих.

- Ту тренирамо и играмо мечеве АБА лиге. Неки момци ту играју већ годинама, тако да им је позната атмосфера. "Арена" нам је сада постала неки други дом, али ипак "Пионир" нам је адреса и прва станица. Мислим да ће навијачи да ураде свој део посла и напуне халу. Већ се тражи карта више и сматрам да ће у тој хали, која је много акустична, бити велика бука и можда нам то буде неки додатни плус у борби са Албом - додао је Калинић.

Црвена звезда у овај меч улази након 19. узастопне побједе у регионалној лиги. И то не било какве, већ оне против другопласиране Будућности у Подгорици, што "црвено-бијелима" није пошло за руком већ 11 година. Управо је Калинић донио побједу пет секунди прије краја.

- Значи нам много тријумф у Подгорици. Чујемо приче да имамо серију од 19:0, па како не би било лоше да нам се деси неки пораз. Мислим да баш на том терену нисмо смели дозволити и нисмо на крају дозволили да изгубимо. То је за екипу сјајна победа која ће нам дати самопоуздање и дозу сигурности пред мечеве у остатку сезоне. Пре свега да се дигнемо играчки и да играмо кошарку као на почетку сезоне. Настављамо да радимо и тренирамо. Покушаћемо што дуже да останемо без пораза у АБА лиги, али треба да буде јасно да права борба почиње у плеј-офу - сматра Калинић.

Након што се прикључио клупским колегама послије Свјетског првенства, освајач сребрне медаље константно подиже форму, али не жели ту да се заустави.

- У последње време није лоше било. Као што сам пар пута рекао раније, вероватно су ти моји кошеви почели да затварају те неке поене играча који су на почетку сезоне изнели највећи терет. Ту се мени отворило и релативно сам искористио прилику. Морам да наставим до краја сезоне одржавати тај ниво и константност. Наравно, биће добрих и лоших партија, али најважније је да екипа побеђује и да, као сада у мечу са Будућности, увек неки други момак изнесе терет. То су сада били Маркус Вилијамс, Чарлс Џенкинс и Мајк Цирбес, који из утакмице у утакмицу подиже форму. Најбитније је да ређамо победе и да увек неко други искочи у први план - закључио је Калинић.

Обрадовић: Како против својих?

Тренер кошаркаша Албе Саша Обрадовић некадашњи је играч Црвене звезде и дуел у "Пиониру" биће му врло емотиван. Први пут ће играти против екипе за коју навија и у којој је поникао.

- И даље навијам за Звезду. Драго ми је да је клуб у којем сам одрастао сада у бољој ситуацији у односу на претходне године. Ово ће за мене бити чудно искуство. Победа за обе екипе значи много. Звезда има талентован, снажан и атлетски тим. Играње у "Пиониру" биће још теже, јер већина мојих кошаркаша није навикла на такву атмосферу - рекао је Обрадовић.

Значи подршка навијача

Од доласка у редове Црвене звезде Никола Калинић је постао један од омиљених кошаркаша међу навијачима. Они цијене његову пожртвованост и атрактивну игру коју пружа.

- Доста ми значи подршка навијача. У последњих годину десиле су ми се фантастичне ствари. Прво, успех са репрезентацијом, па прелазак у Звезду и сада релативно добар први део сезоне. Много је лакше када знаш да те воле навијачи и да си им на позитивној страни размишљања. Онда је лакше чак и када се деси нешто лоше. Тада навијачи могу то да схвате лакше. Пре свега ми морамо на терену да показујемо најбоље што умемо и то ће навијачи да препознају - казао је Калинић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана