Никола Калинић, кошаркаш Црвене звезде, за “Глас Српске”: Прстен украс на сјајну сезону

Душан Репија
Никола Калинић, кошаркаш Црвене звезде, за “Глас Српске”: Прстен украс на сјајну сезону

Победом у полуфиналу АБА лиге против Партизана и пласманом у Евролигу и раније освојеним Купом Радивоја Кораћа испунили смо два циља ове године. Међутим, недостају нам још два корака како би најбоља сезона у новијој историји клуба била потпуна, а то су титула првака регионалног такмичења и славље у првенству Србије. Верујем да можемо доћи до обе.

Рекао је ово за “Глас Српске” један од кључних кошаркаша Црвене звезде Никола Калинић уочи почетка финалне серије.

- Стварно смо напорно радили како бисмо били овде где смо сад. Серија против Партизана била је исцрпљујућа, али се не бих сложио да је дошло до емотивног пражњења. Не смемо сад да се зауставимо. Знамо да уколико не освојимо прстен сезона неће бити потпуна и спремни смо на још једну мобилизацију.

* ГЛАС: Загрепчани су такође играли у Евролиги ове сезоне, а сву снагу су показали у полуфиналу против Будућности и са 0:2 дошли до 3:2. За кога сте навијали док сте гледали одлучујући меч?

КАЛИНИЋ: Нисам имао посебну жељу. Знали смо да ће бити веома тешко без обзира на противника. Цедевита је једна од најбољих екипа у региону, имају костур две или три године, појачан искусним Станком Бараћем, Роком Ленијем Укићем и другима. Добили смо их два пута у лигашком делу, иако сам свестан да су мечеви за титулу потпуно другачији. Било би лепо када бисмо сачували предност домаћег терена, али, као и целу сезону, идемо провереним рецептом из меча у меч.

* ГЛАС: Ријешили сте серију против Партизана у четири меча и сами себе наградили са пет дана омора. Колико је то битно, с обзиром на то да сте цијеле сезоне имали паклен темпо играјући АБА и Евролигу?

КАЛИНИЋ: Искрено, много нам је пријало. Баш смо причали између себе како је лепо одспавати мало дуже и мало, што се каже, да'нути душом, али ниједног тренутка се нисмо опустили. Знамо шта се од нас очекује и верујем да ћемо успети.

* ГЛАС: Како је сезона одмицала, играли сте све боље, а кулминација добрих партија догодила се у полуфиналу. Да ли сте задовољни својим играма ове сезоне?

КАЛИНИЋ: Не гледам на индивидуалне партије на тај начин, јер смо екипа и сви дајемо допринос. Истина је да сам после нешто слабијег почетка сезоне постепено дизао форму. Требало ми је времена да се уклопим у нову средину, сада је све супер и надам се да ћу наставити да напредујем, али у овом тренутку најважније је да освајамо трофеје и сезону завршимо како смо почели.

* ГЛАС: Током цијеле сезоне велику енергију кошаркаши Црвене звезде црпили су са трибина, а послије побједе против Партизана видјело се колико и навијачима значи велики успјех?

КАЛИНИЋ: Стварно немам речи за све што су урадили ове сезоне. На многим мечевима носили су нас до победа, бодрили и када није ишло и мислим да су и они подједнако заслужни као и ми за досадашње успехе. Нећу да заборавим радост после пласмана у финале, а могу само да замислим како би било када бисмо отишли до краја.

Распоред финала

Београд 25.4. - 21 час

Београд 26.4. - 20.30

Загреб 29.4. - 20.30

Загреб - 30.4. - 20.30 (ако буде потребно)

Београд - 2.5. - 20.30 (ако буде потребно)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана