Матија Настасић под знаком питања за Свјетско првенство

Глас Српске
Матија Настасић под знаком питања за Свјетско првенство

Гелзенкирхен - Све је изгледало идеално за селектора Србије Младена Крстајића послије сјајних игара и форме репрезентативаца широм Европе, а онда се повриједио стандардни штопер Матија Настасић и сада је његов наступ на Мундијалу под знаком питања.

Дефанзивац Шалкеа повриједио је задње лигаменте кољена и одсуствоваће са терена одређени период. Још нису стигле егзактне информације, али је бивши фудбалер Партизана, Фјорентине и Манчестер ситија забринут и није сигуран да ли ће бити на располагању Крстајићу.

- Паузираћу неколико седмица. Имам мало оштећење задњих лигамената колена. Не знам колико ће бити дуга пауза и да ли ћу учествовати на Светском првенству - рекао је 25-годишњи Настасић.

Поуздани штопер проблем са повредом кољена имао је прије четири сезоне када је играо за Манчестер сити. Те године одиграо је само 13 утакмица за "грађане". Није успио да се врати на препознатљив ниво пошто је сезону раније изабран за најбољег младог играча тима, па је прешао у Шалке, гдје игра веома добро. Повреда задњих лигамената кољена је прилично ријетка у односу на повреду предњих везивних ткива. Настасић је у Крстајићевим тактичким замислима виђен као лијеви штопер у формацији 4-4-2 са Браниславом Ивановићем, док би по странама дјеловали Антонио Рукавина и нови капитен Александар Коларов. То је значајна промјена у односу на задатке које је давао Славољуб Муслин, када је Србија играла са три играча позади. Није да селектор "орлова" нема резервне опције, али је Настасић био први пик. Никола Максимовић усталио се као члан прве поставе Спартака, Душко Тошић одлично игра за Бешикташ, а ту су још Милош Вељковић, Урош Спајић, Вујадин Савић, Никола Миленковић и још неки момци. Свјетско првенство у Русији почиње 14. јуна. "Орлови" ће одиграти још најмање двије припремне утакмице прије почетка највеће фудбалске смотре на планети.

Одлична сезона

Настасић је играо сјајно у дресу Шалкеа, који држи друго мјесто на табели њемачке Бундеслиге. Уколико задрже исту форму, "рудари" се враћају у Лигу шампиона, а велике заслуге за одличне резултате Шалкеа има дефанзивна линија, самим тим и Настасић. Тим из Гелзенкирхена има другу најбољу одбрану првенства, а српски штопер одиграо је 27 утакмица ове сезоне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана