Хрватски медији пишу: Схватили смо зашто су Срби сила VIDEO

Б92
Хрватски медији пишу: Схватили смо зашто су Срби сила VIDEO

Након полуфинала у коме је Србија побједила Русију, славило се у свлачионици "Орлова". Пјесма повређеног Јовића, поздрављање играча и сјајна атмосфера.

Хрватске колеге са портала Индекс хемију у Србији, побједнички менталитет и вјеру да могу до злата, наводе као главне разлоге успјеха српске екипе на овом турниру.

"Обриши сузе драга, обриши јер читав живот је пред нама" пјевао је плејмејкер Србије Јовић који је одмах послије меча рекао да има жељу да игра и прије него што су стигли резултати магнетне резонанце.

И поред повреде Бранка Лазића и сада Јовића, српски селектор Александар Ђорђевић није тражио алибије нити очајавао пише Индекс. Увјерио је момке који су били у другом плану да су способни за злато и играчи су му повјеровали, одиграли цио турнир чудесно и довели су Србију у још једно велико финале.

"Можда ова Србија и није толико квалитетна као што је била она из Рија. Уочи турнира мало ко им је давао шансе за овакав резултат, но хемија у екипи и побједнички менталитет који је Ђорђевић уградио у овај састав, довели су га ту где данас јесте – у финале Евробаскета" закључују хрватске колеге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана