Београђани поздравили кошаркаше: Слиједећи пут славимо злато

Београђани поздравили кошаркаше: Слиједећи пут славимо злато 19.09.2017 00:14 | Танјуг

Београд - Више хиљада грађана поздравило је и прославило успjех сребрних кошаркаша Србије са Европског првенства у Истанбулу на традиционалном мjесту успjеха, испред балкона Скупштине Београда.

Сваки појединац тима Александра Ђорђевића, укљујући и оправдано одсутног Стефана Бирчевића који је због клупских обавеза остао у Истанбулу, добио је овације и скандирања, а највише, логично, управо селектор Ђорђевић.

"Хвала на подршци, увек сте нам били ветар у леђа који нам је преко потребан. Највише хвала овим момцима, пред вама је 12 легенди светске и српске кошарке, медаље око врата све говоре. Најпоноснији сам Србин у овом тренутку, моји момци ме чине пресрећним и поносним", рекао је Ђорђевић

Како је нагласио, као што је прошле године обећао медаљу на овом првенству Европе, тако и сада обећава да ће се за четири године поново прославити успјех на балкону.

Капитен Милан Мачван захвалио се навијачима на подршци.

"Осетили смо вашу енергију и запалио масу скандирањем "шампиони, шампиони", прије него што је музичка група ТХЦ извела добро познату пјесму посвећену кошаркашима "Играј и победи".

Пјесму је на кратко, у свом стилу, прекинуо помоћни тренер репрезентације Мирослав Николић.

"Све је то нормално, што се радујете?", поновио је чувену реченицу харизматични Николић.

Послије тога навијацима су се обратили Богдан Богдановић, који је прекидан скандирањем МВП и Владимир Штимац, који је рекао да је увјерен како ће Богдан и Сале ускоро донијети злато Србији.

Бобан Марјановић је додао да је остварио сан сада кад стоји на чувеном балкону.

"Хвала вам од срца, што нас бодрите, што нам дајете снагу, хвала на свему"

Стефан Јовић је такође рекао да је пресрећан што је први пут на балкону, мало је недостајало да узме гитару, али није, уз Ђорђевићеву шаљиву опаску како не мора и овде да свира.

На крају, кошаркаши су се поздравили са навијачима дуготрајним скандирањем: Србија, Србија, Србија, Србија и традиционалним поздравом: Ко је најбољи? Србија!

Прва прилика за ново виђање са кошаркашима на балкону је за двије године послије Свјетског првенства у Кини.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица