Зеленгора оф роуд рели промовисао љепоту Сутјеске

Срна
Зеленгора оф роуд рели промовисао љепоту Сутјеске

Фоча - На дводневном "Зеленгора оф роуд релију" такмичило се 80 теренских возила са 160 чланова посада, а највише умијећа у борби са природним препрекама показали су возачи Оф роуд клуба "Гранд Херцеговина" из Широког Бријега.

У атрактивном крстарењу Зеленгором протеклог викенда уживали су заљубљеници у овај екстремни вид аутомобилизма из Сплита, Мркоњић Града, Сарајева, Посушја, Подгорице, Котора, Шапца, Лознице и других градова некадашње Југославије, а успјешан организатор релија био је "Фоча оф роуд тим".


Брдска трка са два специјална испита, која се возила првог дана, трајала је читавих 12 часова, од 10.00 ујутро, а према оцјени учесника била је то најатрактивнија и најбоља стаза у овој сезони Оф роуд шампионата БиХ.

Вожња кроз шуму, затим преко пропланака, кроз блато, па уз стрм терен, захтијевала је извлачење помоћу витла са сајлом, а нису изостала ни превртања на бок, тако да доста возила није успјело да савлада све задатке, које су организатори зацртали.

Другог дана, учесници релија су на Тјентишту, на ријеци Сутјесци, морали да прођу изузетно изазован, захтјеван и атрактиван полигон.

У класи хард најбољи је био Ивица Шарић из Оф роуд клуба "Гранд Херцеговина", док је у нешто лакшој класи софт прво мјесто освојио Харис Гаџо из АМК "Сарајево оф роуд".

У генералном пласману, "Гранд Херцеговина" је најбољи клуб, испред АМК Сарајево и "Плива 4x4" из Шипова и Мркоњић Града.

Осим спортског, рели је имао и велики туристички значај, јер су још једном промовисане природне љепоте Националног парка "Сутјеска".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана