Неколико савијета како да се најлакше заљубите у Будимпешту

Punkyfer, B92
Неколико савијета како да се најлакше заљубите у Будимпешту

Будимпешта, главни град Мађарске, и једна од нама најближих милионских метропола, са лакоћом може да парира културним и туристичким метрополама као што су Рим, Лондон, Париз или Берлин. Вjероватно сте бар једном до сада уживали у споменицима, дворцима и Дунаву, али ево пар савijета да се поново заљубите.

 

Ово су разлози због којих вриједи посјетити ову дестинацију:

1. Посматрано из угла историје и архитектуре, Будимпешта је једна од најзанимљивијих европских дестинација.

2. Већина туристичких атракција (попут Рибарског дворца) је на отвореном и потпуно бесплатна за посјету!

3. У Будимпешти нећете бити гладни. Хране има за извоз, од мађарских специјалитета, до обиља страних ресторана и пабова, а цијене нису превисоке. Иначе, када су цијене у питању, Будимпешта је једна од најприступачнијих туристичких дестинација у Европи.

4. Топли извори термалне воде највеће су туристичко благо, али и потенцијал града. Јесте ли знали да се у Мађарској налази преко 1000 извора термалне воде?

5. Посјетите Велику Синагогу. Ово је највећа синагога у Еуропи у којој се такође налази и Мађарски музеј јеврејске умјетности и Меморијал Холокаусту.

6. Будимпешта се налази на путу према неким од најпознатијих туристичких дестинација у Европи (Краков, Братисалва, Варшава) - у који год град путовали, свакако би било добро зауставити се и у Будимпешти.

7. Можете спавати у правом "Grand Budapest Hotelу" - хотел "Corinthia Budapest Hotel " послужио је као инспирација за популарни, Оскаром награђен филм.

8. Ако волите хорор, ту је и Кућа терора, у којој се можете ближе упознати с нацистичком Њемачком.

9. Ако тражите мир и одмор у природи - само један од бројних паркова биће и више него довољан. Наша препорука је да посјетите острво Маргит на Дунаву, на којем се налази мали зоолошки врт.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана