Царски одмор у Шенбруну - само за богате

Index.hr
Царски одмор у Шенбруну - само за богате

Млада Марија Антоанета, Моцарт, царица Сиси и Наполеон - сви они су боравили у дворцу Шенбрун у Бечу, а ускоро ће на ту листу моћи да се упишу и туристи "дубљег џепа".

Почевши од 30. априла, некадашња љетна палата Хабсбурговаца, највећа туристичка атракција аустријског главног града, понудиће им спавање у апартману с погледом на дворске вртове, а на располагању ће им бити собар, кувар и кочија.

"То је јединствено у Европи", рекла је Биргит Рајтбауер из аустријске хотелске фирме Веркехрсбуеро, иницијатора те "царске" понуде.

Апартман је смјештен изнад некадашње спаваће собе цара Франца Јозефа и канцеларије гдје је његова супруга Елизабета, "Сиси" писала пјесме и водила дневник.

Реновиран за своту од 400.000 евра, састоји се од двије собе, два купатила, салона, трпезарије и мале кухиње са фрижидером који ће бити препун флаша шампањца.

Подигнут као аустријски одговор на дворац Версај, дворац Шенбрун и његови вртови у којима се налази најстарији зоолошки врт Европе, UNESCO је сврстао у свjетску баштину човjечанства. Дворац привлачи осам милиона посjетилаца годишње.

Најјефтинија цијена ноћења биће 699 евра по особи, а пакет "Медени мјесец" за 2.700 евра нуди младенцима прву брачну ноћ у дворцу уз руже, шампањац, мињоне и романтичну купку и доручак.

За 4.900 евра по ноћењу нуди се "царски пакет" који укључује вечеру коју је припремио приватни кувар и обилазак дворца као и дочек уз цвијеће, мињоне и шампањац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана