Тучић: Којем Младену Иванићу треба вјеровати?

Срна
Тучић: Којем Младену Иванићу треба вјеровати?

Бањалука - Бивши министар спољне трговине и економских односа БиХ Борис Тучић изјавио је да предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић својим приземним јавним иступима и вријеђањима највише говори о себи самом, јер се очигледно ради о подвојеној личности која један дан говори једно, други дан друго, трећи дан треће.

На питање Срне да прокоментарише Иванићеве медијске иступе у вези са његовом оставком на мјесто министра спољне трговине и економских односа, Тучић је рекао да "Младена Иванића, уваженог предсједавајућег Предсједништва БиХ и, што је подједнако битно, професора бањалучког Универзитета, апсолутно не вриједи коментарисати".

"Чуо сам да је изјавио, наводно, да сам га послушао и сачекао изјашњење Предсједништва БиХ, да бих и даље био министар. То, између осталог, јасно показује у којим категоријама размишља дотични господин и шта је њему приоритет", нагласио је Тучић.

Он је оцијенио да се таква Иванићевса изјава прилично коси са његовим тврђењем да Предсједништво БиХ нема ништа са питањем извоза нароужања у Украјину.

"Не знам којем Младену Иванићу треба вјеровати - оном који тврди да се Предсједништво треба или оном који тврди да се Предсједништво не треба изјаснити у вези с тим. У сваком случају, очигледно је да су обојица прилично уцијењени и најобичнији послушници оних који су му и омогућили да буде ту гдје јесте", истакао је Тучић.

Он је оцијенио да Младен Иванић нема ниједан аргумент на својој страни, па у некаквом личном вријеђању покушава да пронађе излаз.

"Једноставно, то не приличи ни његовим годинама, ни функцији коју обавља, нити његовом академском ангажману. Стога, умјесто оваквих наступа, паметније би му било да почне да ради свој посао, у складу са уставним и законским рјешењима у БиХ", поручио је Тучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана