Slavko Dunjić: Bosić i Latinović pocijepali SDS

Milan Vujić
Slavko Dunjić: Bosić i Latinović pocijepali SDS

Gradiška - Načelnik Gradiške Zoran Latinović pocijepao je gradiški SDS uz blagoslov predsjednika stranke Mladena Bosića.

Ustvrdio je to juče jedan od osnivača SDS-a i poslanik te stranke u Narodnoj skupštini RS Slavko Dunjić komentarišući odluku Predsjedništva SDS-a kojom je isključen iz stranke.

Vrh SDS-a pokazao je Dunjiću crveni karton na sjednici održanoj u srijedu naveče u Istočnom Sarajevu nakon što ga je nedavno suspendovao Opštinski odbor u Gradišci. U obrazloženju odluke o isključenju navedeno je da je Dunjić učestvovao u rušenju skupštinske većine u Gradišci okupljene oko SDS-a radi formiranja nove većine sa SNSD-om na čelu.

- Sve činjenice govore da je Dunjićeva potpuno otvorena aktivnost na rušenju stranke i vlasti koju personifikuje SDS u Gradišci nanijela ogromnu štetu i otežala funkcionisanje lokalne vlasti uvodeći opštinu i njene građane u potpunu destabilizaciju - saopšteno je iz SDS-a te istaknuto da je Dunjić i poslije upozorenja nastavio po starom.

Dunjić je na konferenciji za novinare u Gradišci odbacio te tvrdnje navodeći da nije uticao na podjele unutar odborničkog kluba SDS-a u Skupštini opštine i da su četiri odbornika SDS-a zbog nezadovoljstva prišla novoj skupštinskoj većini sa SNSD-om na čelu.

- Nisam nijednim svojim potezom doprinio tome, ali nisam uložio ni trud da to spriječim, a možda se to moglo učiniti u nekom trenutku. Bosić me razočarao, zato što nije preuzeo mjere da ne dođe ni do disonantnih tonova u Gradišci. Za cijepanje Kluba odbornika je odgovoran Latinović, a sada sam siguran uz blagoslov Bosića - istakao je Dunjić i dodao da je zbog takvog stava Bosić jedan od krivaca za teško stanje u Gradišci.

Dunjić kaže da je isključen na osnovu činjenica koje su prezentovali Latinović i dio rukovodstva SDS-a u Gradišci.

- Već dva mjeseca se dešava prekomponovanje skupštinske većine. Klub odbornika SDS-a se podijelio, ali nisam ni u jednom momentu uticao na to. To se desilo nakon niza smjena rukovodećeg kadra koje nisu prošle organe stranke na lokalnom nivou - rekao je Dunjić.

Dunjić je rekao da neće vratiti poslanički mandat, jer je dobio veliki broj ličnih glasova na izborima i da neće tražiti angažman u drugim strankama.

- Godine i iskustvo mi ne dozvoljavaju da budem slijepi poslušnik. Angažman u nekoj drugoj partiji isključujem, jer je kasno za novi početak. Ako budem baš morao, biću samostalni poslanik. Naravno, to daje mogućnost da uvećate neki drugi klub poslanika - istakao je Dunjić.

Prije Dunjića iz SDS-a su isključeni direktor gradiškog Doma zdravlja Tihomir Mihajlović i načelnik opštinskog odjeljenja za inspekcijske poslove Radomir Pjanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana