Славко Дуњић: Босић и Латиновић поцијепали СДС

Милан Вујић
Славко Дуњић: Босић и Латиновић поцијепали СДС

Градишка - Начелник Градишке Зоран Латиновић поцијепао је градишки СДС уз благослов предсједника странке Младена Босића.

Устврдио је то јуче један од оснивача СДС-а и посланик те странке у Народној скупштини РС Славко Дуњић коментаришући одлуку Предсједништва СДС-а којом је искључен из странке.

Врх СДС-а показао је Дуњићу црвени картон на сједници одржаној у сриједу навече у Источном Сарајеву након што га је недавно суспендовао Општински одбор у Градишци. У образложењу одлуке о искључењу наведено је да је Дуњић учествовао у рушењу скупштинске већине у Градишци окупљене око СДС-а ради формирања нове већине са СНСД-ом на челу.

- Све чињенице говоре да је Дуњићева потпуно отворена активност на рушењу странке и власти коју персонификује СДС у Градишци нанијела огромну штету и отежала функционисање локалне власти уводећи општину и њене грађане у потпуну дестабилизацију - саопштено је из СДС-а те истакнуто да је Дуњић и послије упозорења наставио по старом.

Дуњић је на конференцији за новинаре у Градишци одбацио те тврдње наводећи да није утицао на подјеле унутар одборничког клуба СДС-а у Скупштини општине и да су четири одборника СДС-а због незадовољства пришла новој скупштинској већини са СНСД-ом на челу.

- Нисам ниједним својим потезом допринио томе, али нисам уложио ни труд да то спријечим, а можда се то могло учинити у неком тренутку. Босић ме разочарао, зато што није преузео мјере да не дође ни до дисонантних тонова у Градишци. За цијепање Клуба одборника је одговоран Латиновић, а сада сам сигуран уз благослов Босића - истакао је Дуњић и додао да је због таквог става Босић један од криваца за тешко стање у Градишци.

Дуњић каже да је искључен на основу чињеница које су презентовали Латиновић и дио руководства СДС-а у Градишци.

- Већ два мјесеца се дешава прекомпоновање скупштинске већине. Клуб одборника СДС-а се подијелио, али нисам ни у једном моменту утицао на то. То се десило након низа смјена руководећег кадра које нису прошле органе странке на локалном нивоу - рекао је Дуњић.

Дуњић је рекао да неће вратити посланички мандат, јер је добио велики број личних гласова на изборима и да неће тражити ангажман у другим странкама.

- Године и искуство ми не дозвољавају да будем слијепи послушник. Ангажман у некој другој партији искључујем, јер је касно за нови почетак. Ако будем баш морао, бићу самостални посланик. Наравно, то даје могућност да увећате неки други клуб посланика - истакао је Дуњић.

Прије Дуњића из СДС-а су искључени директор градишког Дома здравља Тихомир Михајловић и начелник општинског одјељења за инспекцијске послове Радомир Пјанић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана