Сарајево у суботу »гласло« за Клинтонову, Источно Сарајево у недјељу »гласа« за Трампа

klix.ba
Сарајево у суботу »гласло« за Клинтонову, Источно Сарајево у недјељу »гласа« за Трампа

Сарајево - Испред сарајевске Катедрале у суботу поподне одржан је скуп подршке за Хилари Клинтон, а у склопу њене кампање за предсједницу Сједињених Америчких Држава.

Организатори кампање "Сарајево гласа за Хилари Клинтон" поручили су да "сви заједно својим симболичним потписом шаљемо поруку љубави и поруку пријатељства у свијет".

Од почетка скупљања потписа поред штанда "Сарајево гласа за Хилари Клинтон" зауставило се стотињак грађана Сарајева. Репортер портала klix.ba саопштава да су штандом посебно одушевљени туристи, те да су свој потпис дали и грађани чија дјеца живе и раде у Сједињеним Америчким државама.

Након потписа подршке за кандидаткињу за предсједницу САД-а из реда Демократске партије, грађани су на поклон добили по једну мајицу са ликом некадашње Прве даме и државне секретарке Сједињених Америчких Држава.

"Сјетимо се када је не тако далеке 1996. године Хилари заједно са својом ћерком Челси и још неколико јавних особа организовала посјету добре воље БиХ. Хилари је у БиХ долазила као сенаторка, као државна секретарка САД-а, као грађанка и као прва дама САД-а, а управо је БиХ била прва станица њеним званичним посјетама Балкану", наводе између осталог организатори скупа.

Сличан скуп, али овога пута у Источном Сарајеву, биће организован за републиканског кандидата Доналда Трумпа. Подршка је најављена за недјељу у 18 часова на простору парка Гаврило Принцип.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана