Рафи Грегоријан: Благ одговор БиХ на тероризам

Ж. Д.
Рафи Грегоријан: Благ одговор БиХ на тероризам

Сарајево - Директор Канцеларије Стејт департмента за мировне операције, санкције и борбу против тероризма Рафи Грегоријан боравио је протеклих дана у БиХ и на састанцима затвореним за јавност упозорио надлежне институције да се БиХ не бори на адекватан начин против тероризам и да не користи све податке о потенцијалним терористима који живе у БиХ, сазнаје "Глас Српске".

Грегоријан, који је био замјеник високог представника у БиХ, разговарао је, између осталог, са министром безбједности БиХ Драганом Мектићем.

- Грегоријан је констатовао да осим чињенице да у БиХ има значајан број људи који су спремни у сваком тренутку да почине терористички напад, БиХ још није дала адекватан одговор на терористичке нападе који су се догодили. Углавном се они политизују, али адекватног одговора нема - рекао је "Гласу Српске" извор који је упућен у детаље разговора Грегоријана и Мектића.

На састанку је истакнуто да терористи из БиХ одлазе на страна ратишта, али  да могу отићи и на друге дестинације и побити невине људе. Грегоријан је истакао да су САД спремне да финансијски помогну и најавио да ће доћи и људи који ће помоћи да се БиХ чвршће одупре тероризму.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана