Радојичић, Додик и Ђајић даривали прву новорођену бебу у 2018.

Срна
Радојичић, Додик и Ђајић даривали прву новорођену бебу у 2018.

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и вршилац дужности генералног директора Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске Владо Ђајић даривали су данас прву бебу рођену у Бањалуци у Новој години.

Радојичић је Јелени Средић /35/, мајци мушке бебе, која је рођена двадесет минута иза поноћи, уручио златник и новчани поклон од 1.000 КМ, а Ђајић у име Комерцијалне банке поклон картицу са износом од 500 КМ.


Радојичић је пожелио да буде више дјеце и да, како је нагласио, у Бањалуци имају оптималне услове за живот.

"Треба најприје да живе у миру, а онда да се нормално школују, запосле, буду задовољни у животу и они и њихови родитељи", рекао је Радојичић новинарима након даривања.

Он је додао да Бањалука већ низ година одржава традицију да се првом новорођенчету уручи симболичан поклон и да се тиме скрене пажња на наталитетну политику и младе који долазе.

Радојичић је додао да се на овај начин показује да се младима посвећује пажња током читаве године.

Вршилац дужности генералног директора УКЦ Републике Српске Владо Ђајић навео је да је пословодство Комерцијалне банке одлучило да дарује са 500 КМ прву бебу рођену у овом центру чиме показују да им је, осим економског развоја, стало и до повећања наталитета у Српској.

Прворођена беба, која ће се највјероватније звати Душан, тешка је 3,12 килограма, а дуга 51 центиметар.

У претходна 24 часа у Бањалуци је рођено осам беба - седам дјечака и једна дјевојчица.

Прворођеној беби уручен златник Предсједника Републике Српске

Предсједник Републике Српске Милорад Додик даровао је златником прворођену бебу у Универзитетском клиничком центру /УКЦ/ Републике Српске.
Савјетник предсједника Српске Миладин Драгичевић уручио је златник Јелени Средић /35/, мајци мушке бебе рођене 20 минута након поноћи.

Прворођену бебу даривали су и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и вршилац дужности генералног директора УКЦ-а Владо Ђајић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана