Приведен Сејфудин Токић ФОТО

Г. М. фото: А. Чавић
Приведен Сејфудин Токић ФОТО

Предсједник Бошњачког покрета за равноправност народа Сејфудин Токић приведен је данас у Бањалуци када је испред зграде Градске управе истакао ратну заставу Армије РБиХ, а због тога што је организовао скуп који није најавио полицији.

Токић је за данас у подне заказао скуп Бошњака са ратним заставама Армије РБиХ испред сједишта Градске управе у Бањалуци, али га није пријавио полицији, иако му то налаже закон. На његов позив испред Градске управе дошло је неколико његових симпатизера, али без застава.

Прије хапшења Токић је уз увреде провоцирао окупљене грађане и изјавио да је Српска “генодидна” а њена полиција “четничка”.

Након што је Токић легитимисан и приведен, дошло је до мањег инцидента између окупљених грађана.

Токић је прије неколико дана на свом “Фејсбук” профилу за данас најавио одржавање скупова Бошњака под називом “Заставе РБиХ на сваком педљу наше земље”. Повод за Токићиву акцију под ратним барјацима је годишњица пријема БиХ у Уједињене нације.

Токић је најави појаснио да жели да говори активностима на “спречавању систематског малтретирања и тортуре коју припадници МУП-а РС спроводе над бошњачким становништвом”.

Цвијановић: У РС влада ред и мир

Жељка Цвијановић, премијерка Републике Српске, осудила је Токићев поступак и навела да свако треба да зна да у РС влада ред и мир.

Такође, по ријечима Цвијановићеве, полиција је сигурно имала оправдан разлог за хапшење Токића.

Она је рекла да његови поступци довољно говоре о њему и ко је  заправо он.

Цвијановићева је навела да је то много мање важно од чињенице да је ово  покушај уношења немира у РС.

Токић је на посљедњим изборима био кандидат за предсједника РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана