Обијали и пљачкали повратничке куће

Глас Српске
Обијали и пљачкали повратничке куће

Приједор, Бањалука - Полиција у Приједору расвијетлила је укупно 11 тешких крађа на подручју овог града и ухапсила четворочлану групу која је у свом походу украла робу и драгоцјености вриједне 33.000 марака.

Како "Независне" незванично сазнају, у акцији коју је спровела полиција ухапшени су Адмир Брдар (20), Аладин Авдић (26), Адмир Мулалић (32) и Саша Башић, сви одраније познати полицији.

Мета ове групе биле су приватне куће повратника у насељима Чараково, Зецови и Раковчани, а пљачке су извршили у периоду од јануара 2014. године до фебруара 2015.

Како је јуче саопштено из Центра јавне безбједности (ЦЈБ) Приједор, наводећи иницијале ухапшених, крим-обрадом је утврђено да су осумњичени искориштавали одсуство власника, а затим проваљивали у куће.

"Из кућа су том приликом отуђивали новац, злато, оружје, разне врсте алата, алатне машине, те остале секундарне сировине", саопштено је из приједорског ЦЈБ-а.

Иначе, како сазнајемо, плијен, који је ова група украла, већином је завршавао у Федерацији БиХ, гдје је и продан, док је профит дијељен на четири једнака дијела.

Наруку им је ишло и то што су власници кућа углавном у иностранству, а куће посјећују за празнике.

И бањалучка полиција је на добром путу да расвијетли девет тешких крађа и три крађе у покушају.

Како незванично сазнајемо, јуче је у својству осумњиченог испитан Данијел Малешевић, звани Џо, који је такође одраније познат полицији по разним кривичним дјелима. 

Из бањалучког ЦЈБ-а, наводећи његове иницијале, јуче је саопштено како је током ове године углавном у ноћним сатима неопажено долазио до угоститељских објеката, роштиљница и бутика, а затим пајсером или шрафцигером обијао врата и узимао пазаре из каса.

Осумњичени је поред новца узимао и друге предмете које је проналазио, међу којима су алкохол и одјевни предмети", казала је Марија Маркановић, портпарол ЦЈБ Бањалука.

Како је казала, током истраге пронађен је и одузет алат који је користио за пљачке, а који ће послужити као доказ у кривичном поступку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана